Telekom učesnik onlajn panel diskusije „Digitalno transformisano sjutra“

Dodajte komentar

Na koji način pandemija koronavirusa oblikuje digitalne navike građana, da li smo na vrijeme ušli u proces digitalne transformacije i jesmo li spremni da poslovanje preselimo u digitalno okruženje – neke su od tema na koje će se direktor Sektora za poslovne korisnike u Crnogorskom Telekomu, Predrag Perković, osvrnuti na onlajn panel diskusiji „Digitalno transformisano sjutra“, zakazanoj za četvrtak (23.04) u 11 sati.

Panel koji okuplja relevantne predstavnike javnog i privatnog sektora dio je redovnih aktivnosti u sklopu projekta „100 NAJVEĆIH u Crnoj Gori“, a Telekom je pružio i tehničku podršku za organizaciju panela putem platforme Microsoft Teams, koja se nalazi u redovnoj ponudi za njihove biznis korisnike, navodi se u saopštenju kompanije.

„Ogroman broj zaposlenih u Telekomu i drugim velikim kompanijama u Crnoj Gori već mjesec i po svoje radne zadatke obavlja od kuće, sastanci se održavaju putem digitalnih platformi poput MS Teams-a, firme se u komunikaciji sve snažije okreću digitalnim kanalima, zaposleni nova znanja i vještine se stiču putem webinara… Dakle, svaka kriza jeste priča za sebe, ali je situacija u kojoj smo se svi zajedno našli pokazala da se za krize ipak možemo pripremiti ako smo otvoreni za digitalizaciju“, zaključuje Perković, koji na panelu učestvuje kao predstavnik sektora telekomunikacija.

Da vanredne okolnosti ne moraju da predstavljaju prepreku poslovanju ukoliko se u svakodnevnim biznis operacijama oslanjate na digitalne servise saglasni su i organizatori, koji ističu da su zadovoljni što se događaj ipak održava, i to u nešto u drugačijoj formi, odnosno onlajn.

„Panel-diskusija ‘Digitalno transformisano sjutra’ održava se pod okriljem projekta 100 NAJVEĆIH u Crnoj Gori 2020. Zadovoljni smo što je odabir teme i panelista izazvao veliko interesovanje javnosti, te očekujemo da će prisutni biti svjedoci zaista sadržajne i korisne razmjene informacija i ideja“, kazala je Ljiljana Burzan Nikolić, direktorica projekta 100 NAJVEĆIH.

Moderator panela je osnivač i generalni direktor Čikoma Vladan Tabaš, a panelisti su, uz predstavnika Telekoma, i Milan Srzentić, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije, Bojana Bajić iz Ministarstva finansija, Dušan Polović, generalni direktor Direktorata za elektronsku upravu i informatičku bezbjednost u Ministarstvu javne uprave, Nada Rakočević, sekretarka Odbora udruženja za informacione i komunikacione tehnologije Privredne komore Crne Gore, Ivan Vučinić, CIO u Crnogorskoj komercijalnoj banci, Saša Šćekić, rukovodilac Odjeljenja za projekte i digitalizaciju.

Na kraju diskusije planirano je vrijeme za odgovore na pitanja posjetilaca. Prisustvo panelu je otvoreno i obezbjeđuje se popunjavanjem on-line prijave na sajtu www.100najvecih.me.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *