Potražnja za privatnim ostrvima učetverostručena, milijarderi traže utočište tokom pandemije

Dodajte komentar

Dok mnogi tokom karantina sanjaju o kući s dvorištem, milijarderi u svom stilu traže privatna ostrva na kojima žele da pronašu utočište u vrijeme pandemije smrtonosnog koronavirusa.

Milijarderi koji su zatvoreni u svojim apartmanima i penthousima sada žele da kupe privatna ostrva. Potražnja za privatnim ostrvima je prema riječima Johna Christieja, agenta agencije HG Christie, u posljednjih šest sedmica učetverostučena.

“Ista stvar se dogodila i nakon terorističkih napada u SAD-u 11. septembra 2001. godine. Ljudi su bili uplašeni i tražili su sigurno utočište. U ovom trenutku svi vlasnici privatnih ostrva borave na njima i tu planiraju da ostanu do kraja pandemije, dok su ranije provodili na njima dva mjeseca godišnje”, rekao je Christie.

Jedan od privatnih ostrva ima i milijarder Richard Branson, koji ga je ponudio na prodaju kako bi spasio svoj biznis teško pogođen pandemijom koronavirusa.

Radi se o karipskom ostrvu Necker koji vrijedi 150 miliona eura. Inače, ostrvo se iznajmljuje, a noć košta oko 122.000 dolara. Na ostrvu je izgrađena velika kuća u kojoj može spavati do 30 ljudi, a nudi pogled na okean i okolna ostrva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *