Otvorene prijave za besplatno stručno usavršavanje iz oblasti inovacija i preduzetništva u Čikagu

Grupa od 18 lidera iz oblasti tehnologija, inovacija i preduzetništva iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Slovenije će na jesen 2020. godine imati priliku da posjeti SAD i upozna se sa preduzetničkim ekosistemom Čikaga. Radi se o jedinstvenom jednomjesečnom iskustvu, koje je omogućio Državni sekretarijat SAD, biro za obrazovanje i kulturu, u okviru “Programa stipendiranja stručnog usavršavanja u oblasti tehnoloških inovacija i preduzetništva” (Professional Fellows program in Tech Innovation and Entrepreneurship), koji realizuje WorldChicago, međunarodna neprofitna organizacija sa sjedištem u Čikagu.

Odabrani učesnici, imaće priliku da rade sa organizacijama iz Čikaga, koje uključuju tehnološke kompanije, vladine agencije, inovativne nevladine organizacije, kao i biznis inkubatore. Steći će uvid u najbolje prakse vezane za tehnološke inovacije, preduzetništvo i edukaciju u ovim oblastima i vidjeti iz prve ruke kako urbani inovacijski i preduzetnički ekosistemi efikasno funkcionišu. Osim toga, imaće priliku da doprinesu organizacijama-domaćinima i to kroz male projekte, sastanke sa kolegama, stručnu praksu i nezavisno istraživanje.

Program će se održati od 16. oktobra do 19. novembra 2020. godina. Pored učešća u jednomjesečnom programu stručnog usavršavanja kroz rad u navedenim organizacijama, učesnici će imati priliku da prisustvuju grupnim treninzima i radionicama na temu društveno-odgovornog poslovanja, kao i sesijama koje će imati za cilj da nauče kako se gradi jak preduzetnički ekosistem koji podržava investicije. Uz to, učesnici će imati jedinstvenu priliku da zaista dožive istoriju i kulturu ovog grada. Naime, svim učesnicima će biti obezbijeđen smještaj kod porodica u Čikagu, čime će imati priliku da ostvare bliže kontakte sa pripadnicima zajednice i iskuse drugačiji način življenja.

Ko sve može da se prijavi i kako?

Program je otvoren za sve koji se bave tehnološkim inovacijama i razvojem preduzetništva u svojim zajednicama, bez ozbira da li su angažovani u privatnom, javnom ili NVO sektoru. Potrebno je:

  • da je u pitanju osoba koja je mladi lider, i ima između 25 i 40 godina;
  • da je osoba trenutno zaposlena i da ima najmanje dvije godine radnog iskustva u oblastima koje se tiču programa;
  • da je u pitanju osoba koja ima istoriju pozitivnog uticaja u lokalnoj zajednici, organizaciji ili kompaniji;
  • da osoba dobro govori i piše engleski jezik.

Više informacija o kriterijumu selekcije se mogu naći u okviru prijavnog formulara.

Rok za prijave je 30. april 2020. godine, a link za prijavu se nalazi na zvaničnom sajtu: https://form.jotform.com/200284284203143

U okviru aplikacije potrebno je popuniti prijavni formular, napisati propratno pismo na engleskom i crnogorskom jeziku, poslati CV na engleskom jeziku, kao i skeniranu kopiju pasoša i ličnu fotografiju. Za sva pitanja i nedoumice kandidati mogu posjetiti zvanični web sajt programa (www.worldchicago.org) ili poslati e-mejl na: [email protected] (Kyla Williams, programska menadžerka u WorldChicago).

*** U slučaju nepredviđenog razvoja situacije, kada je u pitanju COVID-19, koji bi mogao ugroziti implementaciju ovog programa na jesen 2020. godine, organizator će se ponašati u skladu sa preporukama Državnog sekretarijata SAD, što može uključivati odlaganje i/ili otkazivanje programa dok se ne steknu odgovarajući uslovi za njegovu realizaciju.

Check Also

Polovni automobili postaju luksuz: Zbog visokih cijena i skupih kredita van domašaja većine kupaca

Visoke cijene i rastuće kamate izbacile su polovne automobile van domašaja sve većeg broja kupaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.