Vujačić: Vladin dosadašnji paket mjera je pravi odgovor na probleme privrede

Paket mjera koje je Vlada Crne Gore (VCG) donijela u koordinaciji sa privredom predstavljaju najbolji odgovor za rješavanje ekonomskih problema sa kojima se suočava crnogorska privreda usljed pandemije virusa COVID19, ocijenio je predsjednik Udruženja privrednika Bara Rade Vujačić.

“Takođe bih iskoristio priliku da pozovem naše građane da svoju potrošnju baziraju na kupovini domaćih proizvoda kako bi dodatno podstakli i podržali našu privredu”, dodao je Vujačić.

On se u razgovoru za agenciju Info Biro Montenegro osvrnuo i na najavljeni dodatni paket mjera kojim Vlada planira da olakša život građana i pomogne privredi u vrijeme pandemije.

“Imamo informacije da će to biti dobra pomoć, zato što je Vlada konslutovala sve privredne subjekte, između ostalih i Udruženje privrednika Bar. Konsultovala je i Opštinu, Pirvrednu komoru i pravi se jedan ekspertski tim koji će, uz jedan dobar paket, pomoći privredi”, poručio predsjednik Udruženja provrednika Bara.

On je takođe pozdravio odluku Vlade da se ne obustavljaju radovi na kapitalnim infrastrukturnim projektima.

“Mislim da nigdje u Evropi nisu zaustavljena gradilišta, jer je to najjači dio biznisa koji vuče i ostale privredne grane. Mjere Vlade moraju da se poštuju. Svi mi moramo da pokažemo šta možemo sad da uradimo za državu. Da pokažemo patriotizam, makar on bio u obliku neizlaženja iz kuće, držanja distance, ili pomaganja najugroženijima”, dodao je on.

Početkom maja završetak 35 miliona vrijednog Soho City kompleksa

Vujačić, koji je ujedno i investor 35 miliona eura vrijednog projekta Soho City, najavio je da će radovi na ovom kompleksu biti završeni do početka maja. Posrijedi je jedan od najambicioznijih građevinskih projekata na crnogorskom primorju  koji će na prostoru od 33 hiljade kvadrata objediniti luksuzni hotel, stambeni dio, poslovne prostore, trgove, ulice elitnih butika, banke, restorane, kafiće.

“Gradnja je pri samom kraju, ostalo je još 10 do 20 dana do završetka kompletnog objekta i parkovne zone koja okružuje cijeli kompleks”, kazao je Vujačić.

On je takođe naveo da, uprkos novonastaloj vanrednoj situaciji, čiji uticaj nije zaobišao ni ovaj projekat, broj radnika u Soho grupi nije smanjen.

“Problem je, međutim, bio sa brojem radnika naših podizvođača jer je bilo dosta stranih radnika, pa smo možda zbog toga i malo zakasnili, ali opet nismo probili neke velike rokove”, dodao je Vujačić.

Posebnu zahvalnost za to, kako je kazao, duguje partnerima čijom su dobrom organizacijom, uprkos vanrednoj situaciji uspjeli da završe ovaj kompleks.

“Tu su naši partneri bez kojih ne bismo ni mogli završtit Soho City, a oni su jaki privredni subjekti u Crnoj Gori. Htio bih, dakle, da se zahvalim kompanijama: Volvox, Sigilum, Rapex Bar, Vir Technics, Calmont, Comont i Ferro-stil”, poručio je Vujačić.

Check Also

Šta nas čeka?

U francuskom i nekim drugim jezicima poput mog slovenačkog postoje dve reči za „budućnost“ koje …

Leave a Reply

Your email address will not be published.