Vladimir Vulić: Internet nam danas omogućava da komuniciramo, ali otvara prostor za zloupotrebe

Dodajte komentar

Vladimir Vulić, konsultant u oblasti menadžmenta, inovacija i društvenih medija, ali i jedan od osnivača digitalizuj.me za Boje jutra je govorio o uticaju i značaju interneta u periodu epidemije koronavirusa.

„Kada ste ranijih godina pitali ljude šta očekuju od budućnosti, oni bi rekli da su to leteći automobili, a trenutna epidemija nas je naučila da, sve i da smo ih izumili, oni nam sada ne bi mnogo pomogli“, kaže Vulić i napominje da nam internet danas omogućava da komuniciramo i u ovakvim situacijama.

Kako kaže, sve društvene mreže i aplikacije koje nam omogućavaju komunikaciju su dobile na popularnosti u trenutnim okolnostima.

„Aplikacija tik-tok, ne samo da je dobila na značaju u zabavnom smislu, već i u edukativnom smislu“, kaže Vulić i napominje da su pojedine škole u Americi počele koristiti upravo ovu aplikaciju za prenos i prilagođavanje nastavnih sadržaja.

On napominje da je aplikacija Zoom, ali i ostale slične aplikacije za održavanje online sastanaka i konferencija, doživjele ekspanziju u periodu epidemije i izolacije.

„Stvari koje se najčešće naručuju i pretražuju putem interneta variraju od zemlje do zemlje, a u zavisnosti od zastupljenosti platnih kartica u zemlji“, kaže Vulić i dodaje da je zabilježen porast korišćenja online kurseva i sadržaja za održavanje fizičke aktivnosti.

Kako ističe, rad od kuće ne treba organizovati poput onog u kancelariji, već koristiti pogodnosti koje nam takav rad pruža, ali i da svi zaposleni u jednoj kompaniji ne trebaju istovremeno biti online, kako bi se smanjilo opterećenje internet mreže.

„Tamna strana medalje jeste što tehnologija omogućava praćenje, prisluškivanje i zloupotrebu podataka“, kaže Vulić i opominje da je to ono što najviše zabrinjava u ovoj situaciji.

Izvor: Vijesti.me

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *