Cuban: Uvijek budite oprezni kada je u pitanju bitcoin

Dodajte komentar

Milijarder Mark Cuban uvijek je bio oprezan kada je u pitanju bitcoin – uprkos tome što je investitor u preduzeća koja se grade na kripto valuti, pa čak i lično ulaže u bitcoin, često upozorava druge da budu oprezni jer smatra da je to kockanje.

Cuban je otišao toliko daleko da je rekao da bi radije posjedovao banane nego bitcoin, jer barem kao hrana banane ima unutrašnju vrijednost, rekao je za Wired.com.

Pa šta bi bilo potrebno Cubanu da se predomisli i podrži bitcoin?

“Morali bi da budu tako jednostavni za korištenje da se o tome ne treba razmišljati”, rekao je Cuban u srijedu na “Pomp Podcastu”, na CNBC-u.

“To bi sve trebalo biti potpuno jednostavno i baš svima razumljivo. U stvari toliko lako da bi to i „baka mogla razumjeti. Tada biste mogli reći da je alternativa zlatu kao čuvaru vrijednosti”, rekao je.

Na primjer, bitcoin bi trebalo da postane lakši za upotrebu u platnim transakcijama tokom kupovine, rekao je.

“Trebalo bi da možete da ga potrošite, jer ga sada morate pretvoriti kako biste mogli kupiti bilo što. I sve dok ćete ga morati pretvarati, još uvijek ste zavisni od nekog ko vam daje garanciju (ili valuti koju podržava država). Što god mislili o tome”, rekao je Cuban.

Uporedujući bitcoin s bananama, dodao je: “Ja mogu bananama trgovati kao s jednostavnijom robom nego što mogu trgovati bitcoinima. I još uvijek mogu jesti tu bananu prije nego što postane loše, i dobiti sav kalijum za vježbanje!”

“Sa zlatom, barem ima zlatnika – mogao bih koristiti zlatne rešetke kao namještaj. Ali s bitcoinom, to je virtualno. U tome je njegova ljepota, ali u tome je i problem “, rekao je Cuban.

“Sada, činjenica da se toliko raspravljamo o tome, i imate toliko stajališta o bitcoin-u, to samo dokazuje da je teško”, rekao je u podcastu. “I ne možete ih potrošiti ni na šta.”

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *