“Addiko Cares” humanitarna akcija: Zaposleni Addiko banke donirali dio primanja

Zaposleni Addiko banke odvojili su dio svojih mjesečnih primanja i prikupili sredstva za kupovinu 100 paketa pomoći za socijalno najugroženije stanovništvo u Crnoj Gori. U saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, paketi će od strane volontera biti distribuirani osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, dodatno otežane pojavom koronavirusa.

Addiko Banka AD Podgorica pod već prepoznatljivim imenom “Addiko Cares” organizuje niz inicijativa sa ciljem poboljšanja kvaliteta života u zajednici i motivisanja zaposlenih da direktno učestvuju u društveno-odgovornim aktivnostima. Ovom prilikom, zaposleni zajedno sa menadžmentom i članovima Uprave realizovali su još jednu akciju, kojom su doprinijeli društvu u borbi protiv pandemije COVID-19. Prikupljeni paketi pomoći sadrže osnovne prehrambene namirnice i higijenske proizvode za domaćinstvo.

“Ovo je vrijeme u kome pokazujemo odgovornost, zajedništvo i humanost. Ponosan sam sto sam dio organizacije i tima koji njeguje prave vrijednosti. Pored toga što smo više puta u ovoj situaciji pokazali društvenu odgovornost kao organizacija, pokazali smo solidarnost kao pojedinci i spremnost da se borimo za druge, da podijelimo dio nečega što je naše sa onima kojima to u ovim trenucima znači mnogo više”, izjavio je Miloš Miketić, izvršni direktor za komercijalne poslove.

“Addiko Bank AD Podgorica od samog početka funkcionisanja u Crnoj Gori svjesno radi na usklađivanju svog poslovanja sa najboljim praksama razvijenih zemalja svijeta, koje definišu društvenu odgovornost organizacije po pitanju odnosa prema lokalnoj zajednici. I u narednom periodu Banka će nastaviti sa akcijama kojima će doprinijeti ostvarivanju društvenih ciljeva”, saopšteno je iz banke.

Check Also

Naslovne strane dnevnih novina za 12. jul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *