Organizacija Help i Telekom doniraju 100 pametnih telefona sa internetom djeci RE populacije

Dodajte komentar

Predstavnici njemačke organizacije Help i Crnogorskog Telekoma uručili su danas u podgoričkoj osnovnoj školi „Božidar Vuković Podgoričanin“ na Koniku 70 od ukupno 100 telefona sa internetom namijenjenih obrazovanju djece RE populacije. Telekom je uz to donacijom od 12 telefona sa internetom podržao i „Učionicu Družionicu“, program Udruženja Roditelji za pomoć socijalno ugroženoj deci u obrazovanju.

Organizacija Help je, uz aktivnosti na rješavanju posljedica epidemije virusa korona, u partnerstvu sa Telekomom odlučila da učenicima RE populacije koji nisu u mogućnosti da prate nastavu na daljinu u sklopu projekta „Uči doma“ obezbijedi neophodne telefone i internet, kako bi sva djeca u Crnoj Gori imala jednake šanse u obrazovanju u ovim vanrednim okolnostima. Help je uz pomoć njemačke vlade u pomenute aktivnosti uložio 73.900 eura, dok je ukupna vrijednost donacije Helpa i Telekoma 14 hiljada eura.

Udruženje Roditelji je sa Telekomom, u sličnoj akciji podrške djeci iz socijalno ugroženih porodica iz Nikšića i Podgorice, obezbijedilo 12 pametnih telefona sa mobilnim internetom kako bi se djeca iz tih dvanaest porodica uključila u obrazovanje na daljinu. Kroz program „Učionica Družionica“ Udruženje Roditelji već dvije godine pomaže u obrazovanju oko 80 mališana iz Podgorice i 30 iz Nikšića, pružajući im podršku u učenju i motivišući ih kroz brojne aktivnosti da ne napuste školovanje.

„Obezbjeđujući tehnologiju i internet za potrebe obrazovanja djece iz osjetljivih društvenih kategorija, Telekom ispunjava misiju iz Svijeta novih mogućnosti – u uvjerenju da je pravedno ono društvo koje svima pruža jednake šanse, naša želja je da zajedno sa partnerima djeci pružimo priliku da u potpunosti iskoriste mogućnosti digitalnog doba. Društvena inkluzija za nas podrazumijeva digitalnu inkluziju, i uvjereni smo da se samo na taj način može izgraditi most iznad digitalnog i društvenog jaza“, kazao je PR Crnogorskog Telekoma, Matija Otašević.

Telekom je u projekat Ministarstva prosvjete „Uči doma“ uključen od početka, kroz ustupanje prava na emitovanje kanala Uči doma 1 i 2 ostalim operatorima kako bi svi osnovci i srednjoškolci u Crnoj Gori mogli da prate nastavu, pa inicijative poput ovih dodatno unapređuju kvalitet tog velikog i ambicioznog projekta Ministarstva prosvjete, zaključuje se u saopštenju Telekoma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *