Radovi u Kotoru teku planiranom dinamikom: Pothodnik će biti gotov početkom jula

Dodajte komentar

Infrastrukturni radovi u kotorskoj Opštini se, uprkos vanrednim okolnostima, odvijaju planiranom dinamikom. Štaviše, kako je kazao prvi čovjek Kotora Željko Aprcović, 1,4 milion eura vrijedni radovi na pothodniku koji će spajati rivu i Stari grad, biće završeni i prije predviđenog roka.

“Želim da izrazim zadovoljstvo zato što su radnici prije tri dana završili grube građevinske radove na zapadnoj tribini podhodnika, a danas već kreću na istočnu stranu”, kazao je Aprcović.

On je u razgovoru za agenciju Infobiro Montenegro naglasio da se svi radovi, koji su dinamičkim planom za izgradnju investicije bili zacrtani, odvijaju svojim tokom.

“To znači da ćemo pothodnik imati puno ranije u odnosu na ono što je bio dinamički plan za okončanje završetka radova na podhodniku. Za očekivati je da negdje već početkom jula svi radovi na pothodniku budu završeni. Tokom ove sedmice dolazi uzorak kamena iz Italije koji ce se poslati projektantu. Smatram da su se stekli svi potrebni uslovi da se nabavi potrebna količina kamena kako bi se ogradio budući podhodnik”, dodao je Aprcović.

Kako je dodao, u toku su radovi na šetnici koji treba da poveže Ljetnju pozornicu sa citadelom.

“Moram da naglasim da smo izabrali izvođača radova koji će u narednom periodu krenuti sa radovimama povezivanja šetnice od dijela Gurdića do Citadele. Tako da ćemo imati jedan vrlo kvalitetan prostor sa kojeg su vizure nevjerovatne, i mislim da ćemo svakim danom imati sve ljepši grad što je i želja nas iz lokalne samouprave i Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, ali benefit svih građana Kotora i turista koji će se, siguran sam, nakon okončanja ove pandemije vratiti u Kotor”, istakao je Aprcović.

On se još jednom zahvalio svojim sugrađanima koji, kako ja primijetio, poštuju mjere koje je Vlada donijela.

“Takođe, zahvaljujem se brojnom medicinskom osobolju, zaštitarima, Službi za bezbjednost Kotor, inspekcijama koje kontrolišu punu implementaciju mjera koje su donešene. U Kotoru nema inficiranih, sada kada vidim odnos naših sugrađana prema ovoj situaciji, mogu reći da će Kotor iz ove situacije izaći da jednom dobrom i kvalitetnom epidemiloškom situacijom”, poručio je Aprcović.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *