Privredna komora pozdravlja mjere podrške privredi, zaposlenima i socijalno ugroženim građanima

Dodajte komentar

Privredna komora pozdravlja mjere podrške privredi, zaposlenima isocijalno ugroženim građanima koje je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković predstavio 9. aprila 2020. godine.

“Cijenimo da drugi paket ekonomskih mjera, koji je predložio ekonomski tim, stvara pretpostavke za brži oporavak privrede i očuvanje nivoa životnog standarda građana, uvažavajući zahtjeve biznis zajednice čije je poslovanje znatno otežano u uslovima pandemije bolesti COVID-19. Smatramo da će predložene mjere, kao i definisane prvim paketom, snažno doprinijeti očuvanju radnih mjesta i likvidnosti privrede, te da predstavljaju adekvatan izraz brige za poslovanje više hiljada preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća i za njihovih preko sto hiljada zaposlenih”, saopšteno je iz Privredne komore.

Posebno ističemu podršku mjeri subvencioniranja novog zapošljavanja, koja motiviše preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća da prošire kadrovsku bazu, što će,kako su kazali, doprinijeti razvoju njihovog poslovanja nakon brzog prolaska epidemije u Crnoj Gori.

“Naglašavamo važnost toga što su detaljno promišljenim mjerama obuhvaćene strateške djelatnosti, među ostalima i poljoprivreda, čime se doprinosi nastavku politike ravnomjernog regionalnog razvoja i potenciranja važnosti domaće proizvodnje.ž Iako je riječ o mjerama koje imaju ograničeno vremensko djelovanje, naglašavamo da su značajna izdvajanja neophodna da bi se realizovale. Zato pozivamo sve kolege privrednike da sredstva podrške iskoriste na najbolji način, kako bi nakon izlaska iz krize prouzrokovane pandemijom doprinijeli ekonomskom oporavku Crne Gore i nastavku njenog intenzivnog razvoja”, saopšteno je iz OKCG.

Privredna komora Crne Gore će i dalje u kontinuitetu sagledavati potrebe poslovnih subjekata i doprinositi kvalitetu svih budućih ekonomskih mjera Vlade, zaključili su.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *