App Store zvanično u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Apple je, krajem marta saopštio da će pored postojećih 155 zemalja App Store postati dostupan u 20 novih zemalja, među kojima je i Crna Gora.

Programeri iz tih 20 zemalja će od danas moći objavljivati aplikacije u App Store prodavnici aplikacija za njihovu matičnu zemlju, što do sada nije bilo moguće.

Pored Crne Gore, App Store je od danas dostupan i u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Avganistanu Iraku, Libiji, Gruziji, Maroku, Maldivima, Mozambiku, Gabonu, Kamerunu, Obali Slonovače, Mjanmaru, Nauruu, Ruandi, Tongu, Zambiji i Vanutuu.

Iz Apple-a su saopštili da je App store postao mnogo više od najsigurnijeg tržišta na svijetu.

“App Store pruža mogućnost povezivanja sa korisnicima u 155 zemalja ili regiona. Zadovoljstvo nam je da objavljujemo da će se App Store proširiti još više ove godine, nadolazećom podrškom za 20 novih zemalja i tako vam omogućiti da povećate svoj uticaj poslovanje na novim tržištima”, saopšteno je iz Apple-a.

Apple je programerima dao rok do danas da prilagode aplikacije novim tržištima, pa se zvanični početak App Store u ovim zemljama može očekivati posle ovog datuma.

Za sada nema informacija da li će i kako Apple omogućiti da se adresa sa postojećih naloga (registrovani na adrese drugih država) prebaci na crnogorski.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *