App Store zvanično u Crnoj Gori

Apple je, krajem marta saopštio da će pored postojećih 155 zemalja App Store postati dostupan u 20 novih zemalja, među kojima je i Crna Gora.

Programeri iz tih 20 zemalja će od danas moći objavljivati aplikacije u App Store prodavnici aplikacija za njihovu matičnu zemlju, što do sada nije bilo moguće.

Pored Crne Gore, App Store je od danas dostupan i u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Avganistanu Iraku, Libiji, Gruziji, Maroku, Maldivima, Mozambiku, Gabonu, Kamerunu, Obali Slonovače, Mjanmaru, Nauruu, Ruandi, Tongu, Zambiji i Vanutuu.

Iz Apple-a su saopštili da je App store postao mnogo više od najsigurnijeg tržišta na svijetu.

“App Store pruža mogućnost povezivanja sa korisnicima u 155 zemalja ili regiona. Zadovoljstvo nam je da objavljujemo da će se App Store proširiti još više ove godine, nadolazećom podrškom za 20 novih zemalja i tako vam omogućiti da povećate svoj uticaj poslovanje na novim tržištima”, saopšteno je iz Apple-a.

Apple je programerima dao rok do danas da prilagode aplikacije novim tržištima, pa se zvanični početak App Store u ovim zemljama može očekivati posle ovog datuma.

Za sada nema informacija da li će i kako Apple omogućiti da se adresa sa postojećih naloga (registrovani na adrese drugih država) prebaci na crnogorski.

Check Also

BiH: Uvoz pogurao rast naplate PDV-a

Naplata PDV-a u Bosni i Hercegovini od februara 2021. godine u konstantnom je porastu, međutim …

Leave a Reply

Your email address will not be published.