Ulcinj traži 200 hiljada da odblokira račun

1 komentar

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić podnio je juče ministru finansija Darku Radunoviću zahtjev za pozajmicu od 200 hiljada eura iz Egalizacionog fonda da bi što prije podmirili dug od 120 hiljada eura, zbog kojeg je Opštini od prošlog petka račun u blokadi, potvrđeno je “Vijestima”.

Pojašnjeno je da je iznos koji je tražen kao pozajmica za prevazilaženje krize, planiran ove godine za ulcinjsku Opštinu iz Egalizacionog fonda.

Račun Opštine Ulcinj je blokiran na osnovu pravosnažne sudske presude zbog neekspropisane imovine u sporu starom skoro 40 godina. “Vijestima” nije stigao odgovor iz Ministarstva finansija da li će zahtjev Nrekića dobiti zeleno svjetlo, a prema nezvaničnim saznanjima, račun Opštine može biti deblokiran već danas.

„Imamo takvo obećanje, vidjećemo još“, kazali su u Opštini.

Nrekić je u zahtjevu Radunoviću naveo da Opština Ulcinj u teškom vremenu preduzima sve aktivnosti u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela protiv širenja zaraze prouzrokovane pandemijom koronavirusa.

„U petak su nad budžetom Opštine javni izvršitelji uveli blokadu računa, što nas je u potpunosti paralisalo. S obzirom na značajan pad prihoda u ovom vremenu, molimo vas da nam omogućite pozajmicu od Egalizacionog fonda u traženom iznosu, kako bismo uopšte mogli da funkcionišemo u ovom veoma teškom i izazovnom vremenu, piše u dopisu Nrekića.

Porodica iz Ulcinja, u čiju korist je sud presudio pravosnažno, od 1982. spori se oko imovine iza zgrade Opštine, koja se našla na trasi puta prema bivšem hotelu Galebu. Na tom dijelu, zemljište su imale još tri ulcinjske familije, ali su one obeštećene.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Ne obezbdjeđuje se podrška stvarnoj privredi, ali se zato za partijske MA i ovakve neodgovorne opštinare bacaju javni novci. IRF na kašičicu uništava ekonomski sistem zemlje, ne definišući kako imaju pristup i ko im je omogućio pristup IOPPD bazi podataka (da nije to prije svega krivično djelo), ali se zato za partijske neznavene “moćnike” i njihove žalopojke ne gleda šta je predmet krivičnog prava ili prava jačega, omiljene igrarije ignoranata. Poreski obveznici su prošle godine bacili pare za onu smiješnu presudu preko 7 mil oko Rekreatursa, a sada se bacaju pare za očigledne propuste nepoštovanja poreskih oveznika u Ulcinju i njihove imovine. Do kada će svaki neznaveni profil vladajuće partije moći da bude uništavač javnih tokova u zemlji? A ako je to njima obezbijeđeno i dozvoljeno, zar istim principom ne bi smjelo da se pomaže mikro, malim i srednjim preduzećima u zemlji zbogg užasne ekonomske krize?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *