Glavni grad nagradio 12 biznis planova preduzetnica

Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu, na čelu sa predsjednicom komisije zamjenicom gradonačelnika Slađanom Vujačić dodijelila je danas vaučere za podršku preduzetnicama sa teritorije Glavnog grada.

Budžetom Glavnog grada za 2020. godinu opredijeljena su sredstva za podršku ženskom preduzetništvu u iznosu 20.000 eura.

Dobitnice sredstava po Javnom konkursu za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu su: Jovanović Neda za biznis plan: Kreativna zona grada; Banjević Jasna za biznis plan: Ljetnjikovci za konzumiranje čaja i patišpanja; Pelević Tamara za biznis plan: Izrada unikatnih predmeta od kože; Gojković Nataša za biznis plan: “Podgorica Souvenir Store”; Sekulović Tatjana za biznis plan: Dizajn i proizvodnja unikatnog nakita; Gazivoda Brankica za biznis plan: Čokolatisima; Đurković Marina za biznis plan: Grančarska radionica; Bulatović Tanja za biznis plan: Knjigovodstvena agencija; Bajčeta Milena za biznis plan: Foto oprema; Brnović Milena za biznis plan: Renta a car; Prelević Nataša za biznis plan: Prodaja garderobe i školskog pribora i Vuković Ljubica za biznis plan: Proizvodnja prirodnih proizvoda

„Svjesni smo da nije lako biti preduzetnica, ali nesumnjivo vam to otvara mogućnost da sami donosite odluke od krucijalne važnosti, u kontinuitetu ulažete u sebe i svoje znanje, razvijate svoju ideju, suočavate se sa brojnim izazovima i uspješno pronalazite rješenja. Uprava Glavnog grada je pokazuje da je danas uz vas, uprkos teškim vremenima u kojima se nalazimo, a bićemo tu za vas i ubuduće. Od vas tražimo samo da radite na sebi kako bi svakoga dana bile bolje i kako bi vaša kompanija bila sigurnija i stabilnija“, istakla je Vujačić.

Ona je naglasila da Glavni grad na razvoj ženskog preduzetništva gleda kao na siguran put ka sticanju ekonomske sigurnosti i nezavisnosti žene, ali i jednom od načina rješavanja problema nezaposlenosti.

„Žensko preduzetništvo doprinosi i boljem pozicioniranju žene u društvu, ali i doprinosi većoj raznovrsnosti koja je potrebna za upravljanje inovacijama. Organizacione sposobnosti, snalažljivost i istrajnost su vrline koje krase svaku ženu i istovremeno recept za uspjeh posla koji svaka od njih vodi“, zaključila je  Vujačić.

Check Also

Vlada predviđa djelimični oporavak ekonomije i rast od 4,9 odsto 2021. godine

Vlada Crne Gore je na predlog Ministarstva finansija utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *