CKB aktivirala brojne elektronske kanale i aplikacije uz niz povoljnosti

Dodajte komentar

Kako bi pomogla građanima da tokom trajanja epidemije brzo i jednostavno završavaju svoje obaveze, realizuju plaćanje računa pa i željene uplate donacija, Crnogorska komercijalna banka (CKB) je sa svojim partnerima aktivirala brojne elektronske kanale i aplikacije uz niz povoljnosti.

Podizanje gotovine na bankomatima CKB karticama banke je besplatno, a putem CKB GO aplikacije svi korisnici mogu plaćati račune bez provizije u periodu trajanja pandemije. U okviru ove aplikacije, a koristeći opciju u dijelu predefinisanih partnera, korisniku je na raspolaganju i mogućnost doniranja sredstava Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

Zajedno sa svojim partnerima, kompanijom Mastercard i 2BI, CKB je razvila dodatne servise koji će korisnicima omogućiti plaćanje računa putem elektronskih kanala, bez odlaska u filijale banke.

Aplikacija Digitalni Kiosk, kreirana takođe u saradnji sa kompanijom Mastercard, omogućava plaćanje računa za usluge EPCG, T-COM, MTEL, Telenor, Telemach, kao i plaćanje komunalija u svim crnogorskim opštinama za sve korisnike kartica. Ova aplikacija nudi i usluge elektronske dopune bez odlaska u prodavnicu ili drugo prodajno mjesto, trafiku, kiosk, što je u skladu sa zahtjevom NKT da građani što manje izlaze iz svojih domova. Aplikaciju mogu potpuno besplatno koristiti i vlasnici kartica bilo koje banke. U okviru ove aplikacije, u dijelu plaćanja računa, korisnici takođe imaju mogućnost da doniraju sredstva Nacionalnom kordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

U saradnji sa Ministarstvom javne uprave i kompanijom Fleka, a takođe uz podršku kompanije Mastercard omogućena je uplata donacija i putem portala www.coronainfocg.me kako za sve građane u zemlji, tako i za našu dijasporu, a uplate su oslobođene bilo kakve provizije.

CKB je prva u Crnoj Gori lansirala i Apple Pay servis koji mobilne transakcije pretvara u jednostavan, siguran, brz i praktičan način plaćanja obezbjeđujući potpunu privatnost korisnicima. Koristeći Apple Pay servis klijenti mogu vršiti plaćanja ne dolazeći u dodir sa platnim karticama i gotovim novcem. Više informacija o Apple Pay servisu možete pronaći na www.ckb.me/applepay.

“Podsjećamo da je podizanje novca na bankomatima Podgoričke banke, koja je takođe članica OTP Grupe, potpuno besplatno, a banka je ukinula i provizije na podizanje gotovine debitnim karticama fizičkih lica na bankomatima svih drugih banaka u Crnoj Gori. Provizije na plaćanja putem elektronskog i mobilnog bankarstva su takođe privremeno ukinute što omogućava brzo i lako plaćanje mjesečnih računa bez potrebe odlaska klijenata u ekspoziture banke”, saopšteno je iz CKB-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *