Azijska tržišta: Indeksi porasli drugi dan zaredom

Dodajte komentar

Na azijskim su berzama u utorak cijene dionica porasle drugi dan zaredom jer se ulagači nadaju da će se uskoro usporiti širenje koronavirusa u SAD-u i Evropi.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7,00 sati u plusu oko 1 posto, porastavši drugi dan zaredom.

Pritom je na Tokijskoj berzi Nikkei indeks ojačao 0,2 posto, dok su cijene dionica u Hong Kongu, Južnoj Koreji, Singapuru i Šangaju porasle između 0,2 i 1,7 posto. U Australiji su, pak, pale oko 1 posto.

Podršku tržištima pružio je jučerašnji skok berzanskih indeksa na Wall Streetu za više od 7 posto, zahvaljujući nadi da će se uskoro usporiti širenje koronavirusa, s obzirom da se u New Yorku i nekim zemljama Evrope bilježi usporavanje rasta broja umrlih od tog virusa.

Cijene nafte porasle

A nakon što su prošle nedjelje cijene nafte skočile više od 30 posto, što je bo njihov najveći nedjeljni dobitak u istoriji, posljednjih dana znatno osciliraju.

Nakon jučerašnjeg pada za više od 3 posto, jutros je cijena barela na londonskom tržištu porasla 2 posto, na 33,70 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio 3,1 posto, na 26,90 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *