EIB najavljuje novi paket pomoći za zapadni Balkan

Šef Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke /EIB/ za zapadni Balkan Dubravka Negre izjavila je danas da se očekuje da sljedeće sedmice bude odobren novi paket pomoći i za region.

– Sljedeće nedjelje očekujemo da se odobri i novi paket za zemlje van EU, a tiču se i ovog regiona vrijednog više milijardi eura, a imaće za cilj da poveća sredstva kako javnom, tako i bankarskom sektoru i malim i srednjim preduzećima – rekla je Negre.

Ona je na online konferenciji “Biznis u izazovnim vremenima – Ekonomske mere države prema privredi i uloga bankarskog sektora, rekla da je situacija zbog širenja virusa korona veoma ozbiljna.

– Mislim da je neminovno da će se posljedice osjetiti u ovom regionu – rekla je Negre, prenijeli su beogradski mediji.

Online konferenciju je organizovala Srpska asocijacija menadžera u saradnji sa Centrom za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija /ICT Hub/.

Na video-konferenciji koju je održao sa predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija u BiH, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija zatražio je da se zajedničkim naporima za podršku i oporavak od krize obezbijedi iznos od minimalno 600 miliona eura za BiH kako bi se adekvatno pomoglo zdravstvenom sektoru kao i privredi koja je izuzetno pogođena ovom krizom.

Check Also

Gubitak Jugopetrola 82,19 hiljada eura

Naftna kompanija Jugopetrol završila je prvi kvartal sa neto gubitkom od 82,19 hiljada eura, 13 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *