Addiko banka donirala 15.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti

U svrhu pomoći zdravstvenom sistemu Crne Gore da djeluje u suzbijanju širenja koronavirusa, Addiko Bank AD Podgorica uplatila je 15.000 eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Donirana sredstva biće raspoređena za nabavku zaštitne i medicinske opreme i sprovođenje svih potrebnih aktivnosti za realizaciju donesenih mjera prevencije.

Banka je, takođe, učestvovala i u akciji Udruženja banaka i donirala dio sredstava za kupovinu dva respiratora za potrebe Kliničkog centra Crne gore.

“U ovim izazovnim vremenima želimo da pomognemo zdravstvenom sistemu Crne Gore da prevaziđe poteškoće koje se nameću društvu u borbi protiv koronavirusa, te da se ova sredstva iskoriste za nabavku neophodne medicinske opreme. Istovremeno, činimo sve što možemo da zaštitimo zaposlene i klijente i obezbijedimo funkcionisanje banke na najbolji mogući način u vanrednim okolnostima i time pomognemo cjelokupnom društvu da se što prije vrati redovnim aktivnostima i nastavi normalno funkcionisati. To možemo postići snažnom zajedničkom akcijom i solidarnošću i ukoliko se disciplinovano pridržavamo svih mjera i preporuka nadležnih tijela”,  izjavio je Christoph Schoen, glavni izvršni direktor Addiko banke.

Poštujući aktuelni trenutak i delikatnu situaciju u kojoj se nalazimo, Addiko banka je sprovela adekvatne mjere kako bi klijentima obezbijedila nesmetanu dostupnost svih bankarskih usluga koje su im neophodne i u ovakvim okolnostima, s posebnim akcentom na digitalne servise i online kanale komunikacije.

U istom maniru Banka će nastaviti da realizuje sve aktivnosti, održavajući kontinuitet u poslovanju i poštujući sve preporuke nadležnih institucija, kazali su iz banke.

Check Also

Pad prometa i različiti smjerovi indeksa obilježili Montenegroberzu ove sedmice

Pad prometa i različiti smjerovi indeksa obilježili su Montenegroberzu ove sedmice u kojoj je najavljen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *