Tramp mijenja pravila: Cijene automobila biće znatno niže

Dodajte komentar

Donald Tramp rekao je da će porodice moći da kupuju sigurnije, povoljnije i ekološki prihvatljivije automobile uz pomoć novog pravila “Bezbednih vozila”.

Predsjednik SAD poručio je građanima na Tviteru da se “oslobode starih i nesigurnih vozila” i “prave bolje i sigurnije američke automobile i stvaraju američke poslove”.

Administracija predsjednika SAD olakšala je ekološko pravilo o korporativnoj emisiji izduvnih gasova, donijeto u vrijeme kada je Barak Obama bio predsjednik države.

​To pravilo predviđalo je da se ukupna emisija izduvnih gasova na nivou proizvođača smanjuje za pet odsto godišnje do 2025, a ​prema novom pravilu, smanjenje emisije na nivou jedne kompanije sada će biti 1,5 odsto do 2026. godine.

“Moja administracija pomaže američkim radnicima u auto-industriji zamijenjujući neuspjelo Obamino pravilo o emisijama gasova. Nemoguće je udovoljiti Zelenom standardu. Mnogo nepotrebnih i skupih kazni za kupce automobila”, naveo je Tramp.

“Moj predlog smanjio bi prosječnu cijenu automobila za potrošače za više od 3.500 dolara, a istovremeno učinio automobile značajno bezbjednijima. Motori bi radili mirnije, a tu je i pozitivan uticaj na životnu sredinu”; napisao je predsjednik SAD.

(B92)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *