Kroacija erlajns širi flotu uprkos pandemiji

Dodajte komentar
9actl

Kroacija erlajns, jedini nacionalni avio-prevoznik na prostoru bivše Jugoslavije koji održava raspored komercijalnih letova, najavio je da širi svoju flotu.

Naime, ova kompanija očekuje da joj stigne avion Erbas A319, registrovan kao 9A-CTN i koji je star osam godina. Prvo je bio korišćen od strane Germanije, a zatim ga je koristio Haj flaj Malta. Bio je u skladištu od novembra prošle godine.

Ovaj avion ima kapacitet sjedišta za 150 putnika, što je za nešto više od ostatka flote aviona A319 u posjedu Kroacija erlajnsa.

Nabavka je dogovarana prije nego što se pojavio virus COVID-19. Kroacija erlajns će ovaj avion u svom posjedu imati narednih osam godina, a on će postati peti svoje vrste u njihovoj floti.

Hrvatska avio-kompanija je prije pandemije takođe pregovarala o zakupu aviona Deš 8 Q400, ali je sada nejasno da li će se pregovori nastaviti i okončati uspješno.

Kroacija erlajns takođe planira da lansira dvije nove rute od Zagreba na ljeto, do Sofije i Podgorice, prenosi portal Exyuaviation.

Ova avio-kompanija nastavlja sa ograničenim radom iako koronavirus u Evropi napreduje. Najveći dio njihove flote je još uvjek u upotrebi. Međutim, nedavno su iz kompanije saopštili da je potražnja za rezervacijama njivoih letova drastično opala.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *