Montenegroberza: Promet akcijama duplo manji

Dodajte komentar

Pad indeksa i duplo manji promet obilježili su na crnogorskom tržištu kapitala sedmicu u kojoj je zabilježen prvi smrtni slučaj od posledica virusa korona u Crnoj Gori.

Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija MHCE10 oslabio je 4,8 odsto na 654,07 poena, a MONEH indeks 4,2 odsto na 10.039,86 bodova. Promet, realizovan kroz 26 transakcija, iznosio je 124,15 hiljada eura i bio je duplo manji od prošlosedmičnog, prenijela je juče agencija Mina biznis.

Gubile su akcije Crnogorskog elektroprenosnog sistema 14,6 odsto na 43,79 centi, Lu ke Bar devet odsto na 20
centi i Plantaža 5,9 odsto na osam centi. Pale su i dionice Ulcinjske i Budvanske rivijere, 10,7 odsto na 2,5 eura, odnosno 10,6 odsto na 5,5 eura, Sveti Stefan hotela 4,3 odsto na 2,7 eura, Crnogorskog telekoma 3,6 odsto na 1,06 eura i Jugopetrola 2,6 odsto na 8,51 euro.

Trgovano je i akcijama Poslovno logističkog centra Morača, koje su u petak koštale 2,3 eura. IRF je ove sedmice obezbijedio privrednom sektoru novu kreditnu liniju namijenjenu obezbjeđenju likvidnosti usled posledica izazavanih epidemijom virusa korona.

Iz IRF-a su objasnili da će pri likomodobravanja prioritet imati nabavkaljekova, medicinske opreme i sanitetskih vozila, zatim proizvodnja, prerada i nabavka hrane i sredstava za higijenu, ali i direktno ugroženi preduzetnici i mikro i mala preduzeća, poput ugostitelja, zanatlija, taksista, malih autoprevoznika, butika, frizera, privatnih dječijih vrtića i malih trgovina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *