Zatvoren hotel Regent Porto Montenegro

Dodajte komentar

Nakon Splendida i hotel Regent Porto Montenegro je privremeno zatvoren. Dio radnika, kako ističu u Porto Montenegro radiće od kuće.

POŠTUJU SE MJERE

Zdravlje i bezbjednost gostiju i zaposlenih su prioritet, dodaju iz Porto Montenegra, zbog čega su se i odlučili na ovaj korak.

“Zbog trenutne epidemiološke situacije, a u skladu s preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela, hotel Regent Porto Montenegro privremeno je zatvorio vrata u ponedjeljak, 23. marta”, saopštili su za Dnevne novine iz menadžmenta hotela.

Nadaju se da će situacija sa korona virusom splasnuti, te da će hotal biti u skorije vrijeme otvoren.

“Prije zatvaranja menadžment i zaposleni u Regentu su poštovali mjere Nacionalnog koordinacionog tima kao i precizne procedure IHG grupacije kojoj pripadamo, te nadalje pomno pratimo situaciju i pridržavamo se svih aktuelnih mjera. Higijena, zdravlje i bezbjednost gostiju, posjetilaca i zaposlenih nam je tokom cijele ove situacije bila na prvom mjestu te smo se na korak zatvaranja hotela odlučili u cilju pozitivnog doprinosa suzbijanja korona virusa” navela je PR menadžerka hotela Elena Ljiljanić.

Iako je hotel zatvoren, većina zaposlenih radi od kuće, pa u Sektoru prodaje rade na pripremi i osmišlavanju kampanja za regionalno tržište koji će im, kaže Ljiljanić, biti u fokusu nakon otvaranja hotela.

“Želimo na taj način da motivišemo regionalne partnere i goste da ljetuju unutar ove izuzetne regije u kojoj se nalazimo” naglasila je Ljiljanić.

OTKAZUJU SE ARANŽMANI

Zbog korona virusa i hotel Splendid je nedavno zatvorio vrata gostima. Kako je medijima saopštio suvlasnik hotela Žarko Radulović, otkazani su im svi aranžmani za mart, april, maj i jun u vrijednosti od 6,3 miliona eura.
Prema njegovim riječima, ohrabruje to što aranžmani za jul, avgust, septembar i oktobar nijesu otkazani te se očekuje da u tom periodu hoteli budu puni.

Sličnog mišljenja je i hotelijer i dugogodišnji predsjednik Udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Dragan Purko Ivančević.

“Najveći broj hotelskih preduzeća će bankrotirati ako država ne pomogne i ne subvencioniše plate zaposlenih sa minimum 500 eura u prosjeku”, ocijenio je Ivančević.

Na udaru sektor turizma

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović ocijenio je da će zbog korona virusa najviše negativnih posljedica imati sektor turizma.

Prvi sektor na koji se odrazila pandemija korona virusa je sektor turizma. Već imamo zatvorene hotele i ugostiteljske radnje. Turističke agencije su maltene paralisale rad, otkazivanje dolazaka gostiju individualnih, grupnih, ekskurzija, tako da je izvjesno da je sve do sredine juna otkazano”, rekao je Golubović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *