Kako da održimo motivaciju ako radimo od kuće

Oni koji rade od kuće znaju koliko je teško održati motivaciju, produktivnost i koncentraciju u uslovima u kojima je toliko toga što može odvratiti pažnju.

Nevjerovatno je lako koncentraciju preusmjeriti na stvari koje nemaju veze s poslom. Činjenica da niste okruženi kolegama, koji su istovremeno konkurencija i motivacija, može negativno uticati na radne navike. Zbog toga stalno morate pronalaziti nove načine da ostanete motivisani.

Donosimo nekoliko savjeta kako da u tome uspijete:

Održavajte radne rutine

Pripremite se na rad kao da idete na posao. Držite se tačnog vremena, a mjesto na kojem radite trebalo bi barem da liči na radne uslove u kancelariji. Isto tako, upozorite ukućane da krećete s poslom kako biste bili sigurni da vas neće ometati.

Napravite listu obveza

Popišite dnevne aktivnosti koje morate obaviti. To će vas motivisati da nastavite raditi sve dok ne izvršite i posljednji zadatak. Popis vas takođea motiviše, budući da križanje obavljenih zadataka utiče na vaš radni elan. To će vam dodatno pomoći da shvatite koje vam je vrijeme potrebno za obavljanje određenih zadataka.

Vizualizujte vlastite ciljeve

Ako se vaš cilj svodi na kupovinu kuće, automobila ili neku višu poslovnu poziciju, pronađite fotografiju koja oslikava vaše aspiracije i postavite je u blizini radnog mjesta. Tako ćete uvijek imati na umu krajnji cilj.

Uzmite pauze

Ako osjećate manjak energije, nema ništa loše u tome da uzmete kratku pauzu. Razmislite o kratkotrajnim aktivnostima koje pozitivno utiču na vaš um i tijelo. Međutim, postavite granice.

Ne prekidajte radni proces

Dok god traje radno vrijeme, nemojte raditi stvari koje ne ulaze u vaš dnevni radni raspored. To je veoma važno za održavanje radnih navika. Rad od kuće podrazumijeva veći nivo samokontrole i discipline.

Obezbijedite vaš uređaj sigurnosnim softverskim rješenjem

Svakodnevno korišćenje interneta, slanje na desetine mejlova i pristupanje mnoštvu sajtova kako biste došli do potrebnih informacija, može ugrozitu bezbjednost vaših uređaja i podataka. Važno je da uređaj obezbijedite sigurnosnim softverskim rješenjem, kao što je Samsung Knox, platforma koja pruža zaštitu na više nivoa. Od trenutka kada je uređaj uključen, Knox je stalno u službi zaštite njegovog identiteta, kao i ličnih i profesionalnih informacija koje se na njemu čuvaju. Knox pruža dvostruku zaštitu, od samog sklopa čipova uređaja, pa sve do instaliranih programa i operativnog sistema. Drugi nivo zaštite predstavlja Secure Folder aplikacija u kojoj je moguće sačuvati sve što želite samo za svoje oči i jedino vi kao korisnik imate pristup „svojoj skrivenoj kutiji“.

Check Also

EIB povećala finansiranje na 77 milijardu eura u 2020

U godini najgore globalne zdravstvene i ekonomske krize kakva nije zabilježena decenijama unazad, Grupacija Evropske …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *