Koronavirus registrovan u više Amazonovih skladišta, radnici štrajkuju

Dodajte komentar

U deset skladišta kompanije američke Amazon širom svijeta pojavili su se slučajevi zaraze koronavirusom, a kompanija trpi sve veći pritisak sindikata i grupa za prava radnika da ih zatvori, prenosi portal Biznis insajder (Business Insider) pozivajući se na lokalne medije.

Zaposlenima u Amazonovim skladištima u sedam američkih država radnicima je testom potvrđen koronavirus, a prvi slučaj zaraze desio se u dostavnoj stanici u Njujorku, koja je privremeno zatvorena.

Američka grupa za prava radnika Atena (Athena) saopštila je da su Amazonovi radnici u skladištu na Staten Ajlendu u Njujorku morali da nastave rad i tokom čišćenja posle potvrđenog slučaja zaraze.

Amazon je već potvrdio da su u tri skladišta u Evropa (dva u Španiji, jedno u Italiji) već utvrđeni slučajevi zaraze, ali je kompanija isključila mogućnost njihovog zatvaranja, zbog čega su njeni radnici u Italiji štrajkovali.

U kompanijinom skladištu u Italiji dvojici zaposlenih je testom potvrđen koronavirus.

“Nažalost, morali smo da donesemo odluku da stupimo u štrajk, jer ne možemo da radimo bezbjedno”, rekao je jedan radnik u Amazonovom skladištu u Pjaćenci, na sjeveru Italije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *