Internet prodaja u Kini spasila Nike

Dodajte komentar

Američki proizvođač sportske odjeće Nike izvijestio je o 30-procentnom skoku prodaje putem Interneta u Kini nakon zatvaranja fizičkih trgovina zbog zaraze koronavirusom.

Američka kompanija zatvorila je većinu trgovina u svijetu a u utorak je objavila da je u Kini ponovo otvorila 80 posto prodajnih mjesta.

“Očekujemo da će sljedećih nekoliko nedjelja biti vrlo izazovno razdoblje”, rekao je izvršni direktor Nikea John Donahoe, komentarišući stanje u SAD-u i v.

Nada se da mogu upotrijebiti lekcije naučene u Kini kako bi se uspješno nosili s mjerama izolacije na zapadnim tržištima.

“Potrošači su se vratili u trgovine. Često s maskama ali vratili su se”, komentarisao Donahoe stanje u Nikeovim prodajnim mjestima u Kini.

U tromjesečnom razdoblju zaključno s februarom Nikeovi su prihodi u Kini pali pet posto, na 1,5 milijardi dolara, prenosi BBC. Bio je to prvi pad u Kini za američku kompaniju u posljednjih gotovo šest godina.

Prodaja putem Interneta poskočila je pak 36 posto i u Nikeu se nadaju da će im taj trend pomoći da se ublaži pad prihoda zbog zatvaranja fizičkih trgovina.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *