Mercator-CG donira 20.000 za borbu protiv koronavirusa

Dodajte komentar

Kompanija Mercator-CG opredijelila je 20 hiljada eura za nabavku respiratora, kao doprinos borbi protiv širenja virusa COVID-19.

Ova donacija kompanije Mercator-CG, u sklopu koje posluju IDEA prodavnice, biće uplaćena na žiro-račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, sa ciljem pružanja podrške u sprečavanju širenja koronavirusa u Crnoj Gori.

„Kao društveno odgovorna kompanija i jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Crnoj Gori, želimo da ovom donacijom damo doprinos što snažnijoj i odlučnijoj borbi protiv širenja virusa. Ovo je bitka svih nas, kao pojedinaca i društva u cjelini. Zbog toga je važno da pokažemo punu odgovornost i solidarnost, poštujemo mjere nadležnih institucija i učinimo sve da zaštitimo jedni druge“, saopšteno je iz kompanije Mercator-CG.

Iz kompanije podsjećaju da se u svim IDEA prodavnicama sprovode sve propisane mjere, u cilju zaštite zdravlja zaposlenih i potrošača. Na ulazima su postavljena sredstva za dezinfekciju ruku. Održava se visok nivo higijene radnih površina, ograničen je broj ljudi koji u odnosu na kvadraturu objekta mogu boraviti unutra, a uvedene su i dodatne mjere zaštite u vidu pleksiglas pregrada na kasama.

“Kompanija Mercator-CG će nastaviti da kontinuirano prati i sprovodi sva uputstva i preporuke Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje, Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije”, saopšteno je iz kompanije.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *