Penzioneri traže da se ne isključuje struja zbog dugova, EPCG čeka uputstva

Iz Elektroprivrede Crne Gore “Vijestima” je, na pitanje da li će građanima zbog dugova prekidati snabdijevanje strujom dok traje epidemija koronavirusa, saopšteno da prate odluke Vlade.

Sadašnja praksa je da se tolerišu dva neplaćena računa.

Partija penzionera invalida i restitucije upozorila je, u otvorenom pismu, ministarku ekonomije Dragicu Sekulić i predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Đoka Krivokapića da ne prekidaju dotok struje siromašnim građanima i penzionerima, ukoliko nijesu platili posljednje račune za potrošenu električnu energiju.

Predsjednik PIR-a Momo Joksimović kazao je da mnogi penzioneri teško preživljavaju i da bi Vlada jednokratnu pomoć trebalo da da svim penzionerima koji primaju penziju ispod prosječne od 288 eura.

Vlada je odlučila da za 11,9 hiljada penzionera sa minimalnom penzijom odobri vanrednu pomoć od po 50 eura.

Iz Ministarstva ekonomije “Vijesti” čekaju odgovor na pitanje da li su proteklih dana dali bilo kakve smjernice EPCG u vezi sa prekidom snabdijevanja struje za građane i preduzeća koji imaju dugovanja.

Ministarka je u četvrtak kazala da nijesu razmatrane mjere odlaganja plaćanja računa za struju, vodu, telefon… što ne znači da se neće se o tome razgovarati u narednom periodu

Check Also

Vlada predviđa djelimični oporavak ekonomije i rast od 4,9 odsto 2021. godine

Vlada Crne Gore je na predlog Ministarstva finansija utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *