Nema procjene koliko domaća turistička privreda može izgubiti

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik lanca hotela “Montenegro stars” Žarko Radulović kazao je da nema procjene koliko turistička privreda može izgubilti zbog izbijanja pandemije koronavirusa.

On je rekao da su njegovoj kompanija, koja gazduje hotelima “Splendid”, “Montenegro” i “Blue stars”, otkazani svi aranžmani za mart, april, maj i jun u vrijednosti od 6,3 miliona eura.

Prema njegovim riječima, ohrabruje to što aranžmani za jul, avgust, septembar i oktobar nijesu otkazani te se očekuje da u tom periodu hoteli budu puni.

“Smanjenjem troškova na kraju ćemo uspjeti da taj gubitak svedemo na dva miliona eura. Nemam procjene koliko su ostali hotelijeri izgubili, znam samo da je sada svima prihod na nuli, te da su zato potrebne mjere štednje kako bi se ublažila ova situacija. Naša kompanija je odmah reagovala, gotovo 60 odsto radnika je na odmoru, smanjili smo troškove što smo više mogli, tako da na kraju očekujemo da gubitak za ovaj period neće biti veći od dva miliona eura”, kazao je Radulović “Vijestima”.

Check Also

Statis u partnerstvu sa kraljevićima iz Emirata, moguć ulazak Alfa Dabi fonda u Sveti Stefan

Alfa Dabi Holding (Alpha Dhabi), investicioni fond kraljevske porodice Al Nahijan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.