Wizz Air automatizovao proces refundiranja za otkazane letove

Dodajte komentar

Wizz Air je danas objavio da je, usljed znatno povećanog obima otkazanih letova zbog ograničenja putovanja uvedenih u okviru borbe protiv širenja pandemije kovida-19, automatizovao proces refundiranja za klijente tako što se WIZZ krediti u iznosu od 120 odsto originalne cijene karte automatski prebacuje na WIZZ naloge klijenata.

Pored uvođenja automatskog procesa refundiranja, avio-kompanija će privremeno onemogućiti onlajn opciju prijema zahtjeva za refundiranje, najkasnije do 14. aprila 2020. kako bi mogla da obradi primljene zahtjeve za otkazivanje čiji broj je u posljednje vrijeme uvećan više od 100 puta. Wizz Air uvjerava svoje cijenjene klijente da će, bez obzira što će možda biti potrebno više vremena nego inače, svi zahtjevi biti obrađeni i klijenti će moći da zatraže povraćaj novca nakon otkazivanja njihovog leta/letova.

Automatizovan proces povraćaja novca za putne agencije se razvija kao prioritetan i Wizz Air moli turističke agencije da se obrate info centrima ove avio-kompanije.

Putnici koji su rezervacije izvršili preko putnih agencija – uključujući onlajn putne agencije – treba da stupe u kontakt sa kompanijom od koje su kupili karte.

“Molimo vas da nas razumijete tokom ove neuobičajene situacije i maksimalno koristite naše samouslužne platforme kao što je navedeno u imejlovima kako bismo smanjili saobraćaj prema već preopterećenim info centrima”, navode iz kompanije.

Iako je trenutna situacija van kontrole Wizz Aira, avio-kompanija se izvinjava zbog mogućih neprijatnosti izazvanih zabranom i posljedičnim otkazivanjem putovanja i naglašava da su obrada zahtjeva za povraćaj novca i refundiranje među njenim glavnim prioritetima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *