Uprkos pandemiji radovi na auto-putu teku dogovorenom dinamikom

Dodajte komentar
Uprkos pandemiji korona virusa, radovi na izgradnji auto-puta izvode se u skladu sa dogovorenom dinamikom. Govoreći o radovima na petlji Smokovac, koordinator za auto-put u kompaniji Bemax Milo Muhadinović je istakao kako se uveliko radi na svim pozicijama na petlji, te na dijelu prije mosta, na samom mostu, kao i na dijelu poslije mosta.

“U nekoj mjeri pojava virusa Kovid 19 jeste imala uticaja. Mi kao društveno-odgovorna kompanija ćemo ispuniti sve zahtjeve koje je Vlada propisala vezano za rad na gradilištu. Takođe smo naručili zaštitne maske i Asepsol koji će u toku dana da stigne na sva gradilišta. Kako u firmi imamo i trudnica, njima smo rekli da mogu da rade od kuće. Takođe, svi radnici koji imaju potrebu da pođu do kuće da pomognu ili starijima ili svojoj djeci, mogu to učiniti bez problema”, naveo je Muhadinović u izjavi za agenciju Infobiro Montenegro.

On je takođe istakao da je kompanija Bemax donijela odluku da ne upošljava radnike iz inostranih zemalja dok su na snazi nove mjere Vlade.

“Trenutno na nekim gradilištima radimo punom dinamikom. Međutim, nama eventualno problem može da predstavlja uvoz materijala iz drugih zemalja. Sad za sad radimo, vidjećemo kako će se situacija odvijati i kako će to uticati na radove u budućnosti”, poručio je Muhadinović.

Izvor i video: InfoBiro Montenegro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *