Amazon zapošljava dodatnih 100.000 ljudi zbog povećane online prodaje

Kompanija Amazon je objavila da joj je potrebno još 100.000 zaposlenih u SAD-u da bi zadovoljila povećane online narudžbe zbog širenja koronavirusa i i zadržala ljude u njihovim kućama.

Kompanija će privremeno zaposlenima u skladištima, centrima za isporuku i veleprodajnim centrima povećati platu za dva dolara po satu do kraja travnja, kao i da će privremeno zaposleni u Velikoj Britaniji i drugim evropskim zemljama dobiti isto povećanje.

“Vidljiv je značajan rast potražnje, što zahtijeva povećanje broja zaposlenih nezabilježen za ovo doba godine”, izjavio je Dave Clark, zadužen za prekomorska skladišta i mrežu za isporuke.

Amazon je objavio da je tokom vikenda rast narudžbia pojačao pritisak na isporuke i zaprijetio da će produžiti isporuku na duže od uobičajenih dva dana.

Naročito je bila velika potražnja za sredstvima za čišćenje kuća i stanova tako da je morao povećati i obim njihove nabave.

Ta kompanija sa sjedištem u Sijetlu je objavila da traži stalne i privremene radnike za poslove vozača dostavnih vozila, skladištara i pakera.

Check Also

Crnogorski Telekom prvi u Crnoj Gori predstavlja eSIM tehnologiju

Crnogorski Telekom nastavlja sa predstavljanjem svjetskih digitalnih trendova u Crnoj Gori, čijim razvojem i uvođenjem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *