Od ponedjeljka izmijenjen režim rada u marketima, inspektori prate da li ima promjena cijena

U trgovinskim objektima od ponedjelja će važiti izmijenjen režim rada. Ministarka ekonomije Dragica Sekulić kazala je da od sjutra važi izmijenjeni režim rada – držanje socijalne distance.

“Na 10 metara kvadratnih može biti jedan kupac i ne može biti više od 50 kupaca istovremeno u objektu bez obzira na njegovu površinu. Oni koji upravljaju trgovačkim objektima moraju omogućiti sprovođenje mjere tako što će u slučaju stvaranja redova u objektu i ispred obezbijediti i označiti držanje socijalne distance. Takođe svi koji su zaposleni u ovim objektima moraju da budu sigurni i obezbijeđeni zaštitnom opremom”, kazala je ona.

Sekulić je još jednom apelovala na građane da ne stvaraju kućne zalihe i istakla da su ponosni što su građani slušali njihove apele.

“Pratili smo stanje i građani su kupovali količine redovne kao što je to i običaj. Od sjutra svi tržišni inspektori rade u tržišnim objektima kako bi pratili cijene osnovnih životnih namirnica, kako bi nam dali inforamciju da li je došlo do promjena”, istakla je Sekulić.

Check Also

CBCG: Građani ne treba da imaju trošak za polise

Građani koji iskoriste mogućnost da stopiraju otplatu kredita do tri mjeseca i kojima je kao …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *