Turoperatori otkazuju aranžmane, hoteli se zatvaraju

Dodajte komentar

Zbog virusa korona turoperatori su otkazali aranžmane za mart, april i polovinu maja, dokće hotelijeri morati da zatvaraju hotele, kazao je  vlasnik hotela Adrija u Budvi Dragan Ivančević. Montenegroerlajnz je juče obavijestio javnost da su otkazani svi letovi iz/ka Frankfurtu, Parizu, Cirihu i Beču od 14. marta do 1. aprila. Ranije su zabranjena putovanja ka Španiji, Italiji, Iranu i Kini, a juče i ka Francuskoj, Njemačkoj, Švajcarskoj i Danskoj.

“Sa virusom korona je sve upropašteno, kompletna predsezona. Sve je otkazano za mart, april i polovinu maja, a što će dalje biti niko ne zna. Svi grupni aranžmani, kružne ture, razne manifestacijeu tom periodu, kongresni, sportski turizam, sve je otkazano. Predsezona, kruzeri, dolasci iz Austrije, Njemačke, sva predsezona je otkazana”, rekao je Ivančević za “Dan”.

Bivši dugogodišnji predsjednik Udruženja za turizam Privredne komore je kazao da će hote l A dri ju u Budvi zatvoriti danas, te da niko nema gotovo nijednog gosta. Prema nezvaničnim infromacijama “Dana”, u narednim danima će mnogi vlasnici hotel a u Crnoj Gori zatvoriti hotele.

“Do daljnjeg ćemo zatvoriti hotel. Sada je za hotelijere najgore vrijeme, jer do marta se potroše pare od prošle godine i obično se uzmu pozajmice od banaka da se premosti nekoliko mjeseci. Sada, sa ovakvim stanjem, ko će se usuditi da uzme pozajmicu od banke kad je nema odakle vraćati. Ako ne sačuvamo radnu snagu u ugostiteljstvu imaćemo problema da se vratimo na tržište”, rekao je Ivančević.

Prema njegovim riječima, sada će se teško moći zaraditi novac. Istakao je da država sada mora da nađe način kako da pomogne i spasi turizam koji puni četvrtinu budžeta.

(Cijeli tekst u današnjem “Dan”-u)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *