Sjećate li se Escobar Fold 2 telefona? Ispostavilo se da je tehnološka prevara vijeka

Dodajte komentar

O telefonima sa ekranom na preklop koje je brat, po zlu čuvenog kolumbijskog narko bosa, Pabla Eskobara – Roberto, nedavno pustio u prodaju, nazivajući ih “najboljim telefonima na svijetu” mediji su posljednjih mjeseci dosta pisali.

Za reklamnu kampanju “svojih” mobilnih uređaja Roberto de Hesus Eskobar Gavirija je angažovao atraktivne manekenke, snimio nekoliko provokativnih kontroverznih reklama i angažovao jednu od djevojaka da maljem razbije Samsungove Galaxy Fold telefone. Čak je u reklamne svrhe registorovao i poseban internet domen kojim premijum proizvod južnokorejskog giganta “šalje na onaj svijet”: RIPSamsung.com.

A kada su se poznati tech blogeri i jutjuberi konačno došli o Escobar Fold 2 telefona, ispostavilo sa da su u pitanju upravo Samsung Galaxy. Eskobarov telefon je poželio da testira poznati jutjuber Markus Braunli. Dva puta ga je poručivao pod svojim pravim imenom, a treći put pod pseudonimom.

Isporučena mu je samo posljednja porudžbina, i to tek nakon što je prethodno na Twitteru napisao da nije dobio prethodne dvije. Pošiljalac mu je, uz pošiljku, dostavio i napomenu da je njegova porudžbina Escobar Fold telefona unaprijeđena u Escobar Fold 2.

A kada konačno otvorio “siromašno” pakovanje telefona, dobio je upravo ono što je i pretpostavljao:

– Ovo je Samsung Galaxy Fold sa zlatnom folijom na poleđini i nekoliko neobičnih preinstaliranih pozadina na glavnom ekranu!, konstaovao je Braunli.

Ono, međutim, što je na prvi pogled ostalo nejasno je kako to da Samsung Galaxy Fold košta skoro 2.000 dolara, a Escobar Fold 2 samo 400?

Poznati jutjuber je, na osnovu svog slučaja sa kompanijom Escobar Inc. i “njihovim” pametnim telefonom, zaključio da firma brata najpoznatijeg narko bosa na svijetu prima narudžbine za telefone koje reklamira, ali da ih šalje samo onima za koje smatra da će ih svojim uticajem na društvenim mrežama još dodatno reklamirati. Za to vrijeme, “obični” naručioci ostaju praznih ruku, pa je zbog toga Escobar Inc. u mogućnosti da skupe Samsungove telefone preprodaje po pet puta nižoj cijeni.

– Nemojte da kupujete telefone. Nemojte da kupujete Escobar Fold 2. Nemojte da kupujete ništa od proizvoda kompanije Escobar Inc. – zaključio je Markus Braunli.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *