Tramp: Suspendovani svi putnički i kargo letovi sa Evropom, izuzev sa Velikom Britanijom

Dodajte komentar

Predsjednik Sjedinjenih američkih država Donald Tramp suspendovao je na 30 dana sve letove na relaciji SAD – Evropa, osim onih sa Velikom Britanijom. Zabrana stupa na snagu u petak 13. marta, važiće i za kargo saobraćaj, što će izazvati, kako se procjenjuje, ogromne negativne posljedice na američku i evropsku ekonomiju.

Američki predsjednik je u obraćanju naciji istakao da Ministarstvo zdravlja SAD i sve državne službe ulažu velike napore da se umanje posljedice širenja epidemije korona virusa u Sjedinjenim Američkim državama i naglasio da nema mjesta za panične reakcije.

Zamolio je starije američke građane da izbjegavaju kretanje među masom ljudi, da oboljeli obavezno u samoizolaciji u svojim domovima i da se svi pridržavaju upustava Svjetske zdravstvene organizacije.

Prema posljednjim podacima u SAD je zabilježen 1.281 slučaj infekcija korona virusom, a 36 osoba je umrlo od posljedica korona virusa.

Mnogi zdravstveni stručnjaci procjenjuju da je nemoguće spriječiti širenje zaraze u SAD, ali da se pravilnom upotrebom protokola, angažovanjem svih službi i disciplonovanim ponašanjem građana može značajno umanjiti opasnost.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *