Kako izgleda vožnja hiper-automobila Rimac C_Two (video)

Posada Top Gear-a uspjela se dočepati nevjerovatnog električnog hiper-automobila Mate Rimca C_Two, vrijednog 2.000.000 USD – ali objasnila je zašto još uvijek ima prostora za napredak, uprkos ogromnoj cijeni.

Na električnom GT hiper-automobilu C_Two radi se već više od deset godina, a nakon što je predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2018. prve isporuke očekuje se u ovoj godini.

Ima brzinu 0-60 za manje od 2 sekunde i gotovo 1900 konjskih snaga – više nego Bugatti Chiron, Koenigsegg Regera i Hennessey Venom F5, tri najmoćnija superautomobila na svijetu.

Iako je električno vozilo, ovaj Rimac bit će jedan od najmoćnijih i najbržih automobila koji su trenutno dostupni.

Jack Rix Top Gear-a sjeo je za volan prototipa C_Two kako bi ga okrenuo i pogledao što stvarno misli o njemu – i većim dijelom bio je impresioniran. Raspravljajući o osjećaju vožnje Rimčevog remek-djela, Rix je uživao u vožnji, ali je i naznačio gdje misli da na automobilu treba dodatno poraditi.

Nakon što je odmotao nevjerojatne specifikacije automobila, Rix je primijetio: “Prvo o čemu treba razgovarati je ubrzanje; nije baš toliko eksplozivno koliko biste mogli zamisliti”. Zatim je dodao da C_Two tvori “fantastičnu osnovu za vrlo, vrlo brz automobil”.

Uprkos onome što se čini pomalo beznačajnim nedostacima s obzirom na to koliko je Rix uživao u vožnji automobilom, on precizira da je “ovo prototip cijele proizvodne mašine, premda je ona bez otključanih punih performansi”.

Check Also

CBCG: Građani ne treba da imaju trošak za polise

Građani koji iskoriste mogućnost da stopiraju otplatu kredita do tri mjeseca i kojima je kao …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *