Kako izgleda vožnja hiper-automobila Rimac C_Two (video)

Dodajte komentar

Posada Top Gear-a uspjela se dočepati nevjerovatnog električnog hiper-automobila Mate Rimca C_Two, vrijednog 2.000.000 USD – ali objasnila je zašto još uvijek ima prostora za napredak, uprkos ogromnoj cijeni.

Na električnom GT hiper-automobilu C_Two radi se već više od deset godina, a nakon što je predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2018. prve isporuke očekuje se u ovoj godini.

Ima brzinu 0-60 za manje od 2 sekunde i gotovo 1900 konjskih snaga – više nego Bugatti Chiron, Koenigsegg Regera i Hennessey Venom F5, tri najmoćnija superautomobila na svijetu.

Iako je električno vozilo, ovaj Rimac bit će jedan od najmoćnijih i najbržih automobila koji su trenutno dostupni.

Jack Rix Top Gear-a sjeo je za volan prototipa C_Two kako bi ga okrenuo i pogledao što stvarno misli o njemu – i većim dijelom bio je impresioniran. Raspravljajući o osjećaju vožnje Rimčevog remek-djela, Rix je uživao u vožnji, ali je i naznačio gdje misli da na automobilu treba dodatno poraditi.

Nakon što je odmotao nevjerojatne specifikacije automobila, Rix je primijetio: “Prvo o čemu treba razgovarati je ubrzanje; nije baš toliko eksplozivno koliko biste mogli zamisliti”. Zatim je dodao da C_Two tvori “fantastičnu osnovu za vrlo, vrlo brz automobil”.

Uprkos onome što se čini pomalo beznačajnim nedostacima s obzirom na to koliko je Rix uživao u vožnji automobilom, on precizira da je “ovo prototip cijele proizvodne mašine, premda je ona bez otključanih punih performansi”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *