Banke širom svijeta pojačavaju planove za nepredviđene situacije širenja virusa korona

Banke i druge velike finansijske kompanije u većim gradovima širom svijeta pojačale su u utorak hitne mjere u borbi protiv širenja korona virusa.

Ovi koraci uključuju obavještavanje osoblja koje je bilo izloženo nekome sa virusom da bude u karantinu tokom 14 dana, podjele operacija tako da neko osoblje radi od kuće ili rezervnih mjesta i slično.

Širenje korona virusa u Evropi sve više narušava poslovanje finansijskih kompanija i doprinosi slabijoj ekonomiji na njihovo poslovanje.

“Banke će osjetiti slabljenje kvaliteta svojih kreditnih knjiga jer će efekti virusa smanjiti globalna putovanja i fabričke proizvode i prigušiti domaću potražnju u Evropi”, rekao je Moodis-ov analitičar Bernhard Held.

Trgovci u najvećim svjetskim bankama su tokom prošle nedjelje započeli premještanje poslovanja iz svojih kancelarija u centru grada kako bi radili iz prigradskih prostorija u Njujorku i Londonu, dok njihovi poslodavci pokušavaju da smanje poremećaje izazvane koronavirusom.

„Očekujemo da situacija neće uticati na našu sposobnost da koristimo naš kompletan spektar usluga za naše klijente i priznajemo da će ovo postavljanje zahtevati dodatni napor i disciplinu od svih“, navodi se u dopisu jedne banke svom osoblju.

Check Also

Tri razloga zbog kojih bi recesija u SAD mogla postati “Velika depresija”

Ekonomista Nurijel Rubini, poznat kao Doktor Propast, kaže da postoje tri razloga zbog kojih bi recesija u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *