Azijska tržišta: Novi pad indeksa

Dodajte komentar

Azijska su tržišta u srijedu odradila još jednu nervoznu trgovinu s padom najvažnijih indeksa. Ulagači i dalje prate kretanja oko vladinih dsticaja, u atmosferi daljnjeg širenja koronavirusa.

MSCI Asia Pacific Index srezan je 1,2 posto.

Dionice Južne Koreje bile su među najvećim gubitnicima među glavnim tržištima u regiji, a Kospi je pao za 3,09%, dok je Kosdaq indeks pao 4,18%. Dionice u Australiji takođe su zabilježile nagli pad dok je S&P / ASX 200 pao za 3,6%, na zatvaranju od 5.725,90.

U Japanu je Nikkei 225 skliznuo 1,99% dok je Topix indeks opao 1,16%.

Dionice kopnene Kine u padu su u poslijepodnevnoj trgovini, a Shanghai kompozit je oko 0,5% niži, a Shenzen Composite u minusu je više od 1%. U Hong Kongu je indeks Hang Seng niži za 0,7%.

Tapas Strickland iz Nacionalne banke Australije (NAB) upozorio je u srijedu ujutro na znanje da su tržišta “vjerovatno ostala volatilna”, jer naslovi oko koronavirusa “i dalje su na negativnoj strani”.

Strickland, direktor ekonomije i tržišta u australijskoj banci, citirao je izvještaje o broju slučajeva koronavirusa u Italiji koji su dostigli 10.000, kao i direktor centara za kontrolu i prevenciju bolesti Robert Redfield komentarišući da su određena područja SAD-a trenutno u “velikom ublažavanju”, ali ne i fazi obuzdavanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *