CFSSI da vrati 144,5 hiljada Montenegro Airlinesu

Dodajte komentar

Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) moraće da vrati Montenegro Airlinesu (MA) 144,5 hiljada eura, koje je aviokompanija ulagala u fond tokom osam godina, odlučila je sutkinja Borjanke Zogović.

To je samo dio iznosa koji je MA uplaćivao od 2004. do 2012. godine, imajući u vidu da je sud utvrdio da je potraživanje od 66,7 hiljada eura uplaćeno u prve četiri godine, zastarjelo, piše Pobjeda.

Zogović je odbila i dio tužbenog zahtjeva MA kojim je traženo da im CFSSI za kamate plati 168,5 hiljada eura, jer nijesu potpisali ugovor sa fondom kojim bi se precizno definisala prava i obaveze, navodi se u obrazloženju presude.

MA je zbog rješavanja stambenog pitanja svojih zaposlenih uplatio 211,3 hiljade eura, ali kako pregovori oko lokacija i cijene otkupa stanova nijesu urodili plodom, prije četiri godine je tražio uloženi novac nazad.

CFSSI taj novac nije mogao da vrati, navodeći da su sva sredstva uložena u izgradnju zgrada po Crnoj Gori.

Tokom postupka su saslušani zaposleni u MA, Vladimir Seratlić i Biljana Medojević koji su bili saglasi u stavu da su od starta dobijali neprihvatljive ponude, te da su cijene stanova bile tržišne, a ne trošovne.

Oni su kazali da su im nudili pet stanova u zgradi na Tuškom putu na sjevernoj stran, od kojih su dva bila u prizemlju, uz obavezu doplate dodatnih osam hiljada eura.

Seratlić i Medojević su naveli i da su bili uslovljeni otkupom pomoćnih objekata pa su odustali od ponude, jer stnovi nijesu odgovarali njihovim potrebama, ni visini uloženih sredstava.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *