Prodajom biznisa u Beogradu “Plantaže” platile poreski dug?

Dodajte komentar

Kompanija Plantaže prodala je svoj biznis u Beogradu i tim novcem najvjerovatnije otplatila nagomilani poreski dug, sapštili su danas iz Građanskog pokreta URA, prenosi MINA Business.

Iz URE su kazali da imaju saznanje da su Plantaže prodala biznis u Beogradu i da odatle potiče novac za otplatu poreskog duga u iznosu od 3,3 miliona EUR.

“Plantaže su prodale ’13. jul Beograd’ trgovačkoj kući Gold i dali im ekskluzivu, što je vrlo indikativno ako imamo u vidu da su Plantaže odjednom izmirile nagomilani poreski dug i to potvrdili saopštenjem”, navodi se u saopštenju predstavnika URA.

Oni su naveli da im je drago što su Plantaže izmirile poreska dugovanja, ali da im nije drago što je i dalje takav čin obavijen velom tajne, iza čega u perspektivi, kako tvrde, stoji “srljanje kompanije u velike probleme”.

“Prije svega, teško je povjerovati u informaciju da je poreski dug isplaćen iz redovnog poslovanja, ukoliko imamo na umu gubitak iz trećeg kvartala prošle godine. Smiješno je i to što aktuelno rukovodstvo Plantaža kritiku na njihov rad poistovjećuje sa mržnjom pojedinaca prema kompaniji”, dodaje se u saopštenju.

Iz URA su kazali da su Plantaže smanjile zaradu radnicima 20 odsto od oktobra prošle godine i da to smanjenje važi i danas.

“Vrlo simptomatično je i to što se sa otplatom poreskog duga izlazi u izbornoj godini”, zaključili su iz URA.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *