Plantaže uplatom od 3,3 miliona eura izmirile kompletna dugovanja

Dodajte komentar

Kompanija “13. jul Plantaže” je uplatom 3,3 miliona eura izmirila sve poreske obaveze i na današnji dan nema dug prema Poreskoj upravi po bilo kom osnovu, saopšteno je iz te kompanije.

Predstavnici Plantaža dodaju da su na ovaj način izmirene i obaveze proistekle iz reprograma poreskog duga, čime su Plantaže stekle pravo da se nađu na Bijeloj listi poreskih obveznika.

“Sve poreske obaveze kompanije “13. jul-Plantaže” izmirene su iz tekućih sredstava poslovanja. Ovo je jasan odgovor svima koji su iz ličnih, partijskih i drugih interesa, prosto zlonamjerno, medijski špekulisali i pokušavali da relativizuju očigledne uspjehe Plantaža. Uspjehe Plantaža su relativizovali jednako oni iznutra i oni spolja, koji su izvjesno medijski mešetarili nad sudbinom ove kompanije koja je izgradila najveći crnogorski brend, snažno pozicioniran na svjetskom tržištu, na kojem ostvaruje izuzetne poslovne rezultate, kako kroz veličanstvenu žetvu više od 800 najvećih odličja i ocjena kvaliteta proizvoda osvojenim na prestižnim svjetskim takmičenjima, tako i kroz širenje prodajne mreže na tržištima preko 40 zemalja”, poručili su u kompaniji.

Oni ukazuju da su u posljednjih desetak godina imali ogromnih poslovnih problema, prije svega objektivne prirode.

“Zahvaljujući spremnosti ukupnog kolektiva i upravljačkog menadžmenta mnogi problemi su prevaziđeni. Kompanija je uprkos svemu ostvarila veoma dobre rezultate, a sve ovo vrijeme redovno isplaćuje zaradu za, u prosjeku, 1.200 zaposlenih”, rekli su u kompaniji, dodajući da ne ostvaruju nijedan euro državnih subvencija ni po kom osnovu.

Plantaže su, kako navode, u državni i budžet lokalne uprave po raznim osnovama u posljednjih deset godina uplatile oko 93 miliona eura, dok je od početka 2008. godine do danas uplaćeno oko 110 miliona eura, što je na godišnjem nivou oko 10 miliona eura, prenose Dnevne novine.

“Ono što je od krucijalnog značaja za kompaniju je to što Plantaže značajna sredstva investiraju u proizvodno-prerađivačke kapacitete. Posljednjih 10 godina uloženo je čak više od 40 miliona eura. Sve investicije su pažljivo planirane i odgovor su kako na svojevrsne zahtjeve tržišta, tako i na istinsku potrebu da se u narednom periodu jača liderska pozicija Plantaža kako na crnogorskom tako i na regionalnim i drugim međunarodnim tržištima”, navode u kompaniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *