Nova Banka nastavlja poslovanje u Crnoj Gori pod imenom Adriatic Bank AD Podgorica

2 komentara

Nakon uspješne promjene vlasništva, od 9. marta 2020. godine, Nova Banka AD Podgorica nastavlja svoje poslovanje u Crnoj Gori pod imenom Adriatic Bank AD Podgorica.

Adriatic Bank brend i novi vizuelni identitet banke će oslikavati strategiju adekvatno strukturirane, sigurne i pouzdane institucije koja će nastojati da izađe u susret savremenim težnjama klijenata, koji će na brz i jednostavan način komunicirati sa svojom bankom. Adriatic Bank će svoju vezu sa klijentom graditi na povjerenju. Novi brend i vizuelni identitet Adriatic Banke rezultat su procesa novog i značajno boljeg pozicioniranja banke – banke okrenute klijentu.

Poslovno iskustvo i uspješne profesionalne biografije dva krajnja vlasnika, gospodina Alex Shnaider-a i Dr David Genecov-a, čvrsto su utemeljenje ove namjere. Namjera vlasnika je da imenovanjem novog Odbora direktora i integrisanjem njihovog znanja i iskustva u strategiju poslovanja, stvori temelje ugledne, pouzdane, i dobro kontrolisane i profitabilne banke.

Odbor direktora će svojim dugogodišnjim iskustvom usredsrediti strategiju banke i uz pomoć domaćeg iskusnog menadžmenta staviti fokus na svoje klijente. Predsjednik Odbora direktora, gospodin Fraser Marcus ima višedecenijsko radno iskustvo na visokim bankarskim pozicijama u Evropi i Americi. Ostali članovi Odbora direktora su takođe sa neprocjenjivim iskustvom iz oblasti finansija i bankarstva. Gospodin Uzi Shaya posjeduje značajno iskustvo iz oblasti usklađenosti poslovanja, dok je gospodin Bassem Snaje obavljao rukovodeće pozicije u HSBC banci kao i Credit Agricole banci u Parizu. Novi član Odbora direktora je i gospodin Đorđe Lukić koji će takođe obavljati i funkciju Glavnog izvršnog direktora Adriatic Banke, dok je gospođa Enesa Bekteši imenovana za Izvršnog direktora za poslove podrške poslovanju.

Biznis reputacija i izuzetne stručne reference osnivača i menadžmenta Adriatic Banke garant su profesionalnosti, pouzdanosti i efikasnosti u budućem poslovanju banke koja će svoju orjentaciju prema klijentu bazirati na strategiji razvoja od usko specijalizovanog privatnog bankarstva do finansiranja korporativnih klijenata, SME klijenata kao i kreiranja posebnih proizvoda za stanovništvo.

Podijeli ovaj članak
2 Komentara
  • Hahahaha Kakav krah fit and proper principa na našem tržištu. Čak i kad se kupovala Nikšićka, manje je sistemskih grešaka napravljeno. A odbor direktora i izvršni menadžeri su im po istom šablonu. Konačno je guverner pokazao da je potpisao saglasnost bez potkovane dokumentacije. Bilo bi sramota, da nije očekivano. Hoće li moći tetka Kuo više da drobi o hibridisanju.

    • Postovana Mila K, vec duze vrijeme citam Vase komentare koji su zastupljeni na svakom portalu, kao odgovor na svaku temu bez izuzetka, a gdje se spominje bilo koja finansijska institucija ili transakcija.
      U potpunosti se slazem za kritike o radu CBCG iako je vidno da cesto postavljate komentare bez relevantnih informacija (sto bi rekli, na svoju ruku) a sto pokazuje Vasu veliku ogorcenost i mrznju prema sistemu.
      Postovana Mila, opet cu se sloziti da je sistem takav kakav jeste i kakvim ga cesto opisujete ali cu Vam takodje reci i da nije lijepo da tako, bez imalo razmisljanja, ostavljate komentare kao sto je ovdje slucaj.
      Zadrzite ponos i dostojanstvo, nije da se nemate i Vi sa cime diciti.
      S’ postovanjem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *