Amazon nudi zaposlenima 5.000 eura da napuste kompaniju

Dodajte komentar

Amazon ima rješenje za radnike koji više ne žele da rade u toj kompaniji – plati im da odu, piše CNBC.

Jednom godišnje, Amazon nudi stalno zaposlenima u distributivnim centrima iznos od maksimalno 5.000 dolara da napuste kompaniju.

Zaposleni na to imaju prava nakon godinu dana rada u firmi, ali ima jedna “caka”: oni koji prihvate ponudu nikada više ne mogu da se vrate i rade za Amazon.

“Hoćemo da u Amazonu budu oni koji to zaista žele”, saopštila je portparolka Amazona Melani Ičiz za CNBC putem e-maila.

“Dugoročno gledano, ostajanje negdje gdje ne želite da budete nije zdravo ni za radnika ni za samu kompaniju”, dodala je.

Amazon nudi 2.000 dolara zaposlenima koji su u kompaniji proveli godinu dana, i dodatnih hiljadu “zelembaća” za svaku godinu službe, do maksimalnih 5.000 dolara.

Ovaj program, nazvan Pay to Quit, prvi je osmislio prodavac obuće Zappos, koga je Amazon preuzeo 2009. godine. Zappos je samo proširio ponudu na novozaposlene, u okviru prvih nekoliko nedjelja rada, a “bonus za odlazak” je određen na hiljadu dolara.

Amazon tvrdi da ne želi stvarno da radnici prihvate ponudu. U stvari, naslov memoranduma glasi “Molimo vas da ne prihvatite ovu ponudu”, prema riječima osnivača i izvršnog direktora Džefa Bezosa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *