Ove godine najavljeni letovi ka novih 11 destinacija

1 komentar
Aerodrom Podgorica

Crna Gora nije bila nikad dostupnija! Samo u posljednih pet godina avio-dostupnost Crne Gore je neprepoznatljiva. Trenutno je direktno povezana sa više od 50 gradova, a samo u 2020. godini najavljeni su letovi ka novih čak 11 destinacija, pišu Dnevne novine.

Ako se dan po jutru poznaje, onda nas čeka još jedna rekordna turistička sezona. Pored činjenice da je Crna Gora prepoznata kao sigurna destinacija sa impozantnom prirodom, luksuznim turističkim rizortima i cijenama koje su daleko jeftinije od država sa sličnom ponudom, može se pohvaliti i avio dostupnošću koja je iz godinu u godinu sve veća.

A koliko visoko se na svjetskoj turističkoj mapi kotira Crna Gora, najbolje svjedoči podatak da će tokom ove godine biti otvoreno 11 avio linija.

Prvo, ruski prevoznik Ural Airlines dobio je dozvolu federalnih avionskih vlasti da uvede ljetnju sezonsku liniju između Tivta i Ekaterinburga. Takođe, i irski Ryanair Crnu Goru vidi kao državu u koju vrijedi otvaranje novih linija. Nakon Belgije, Njemačke, Irske, Italije, Poljske, Španije, Švedske i Velike Britanije, za Crnu Goru će se, gotovo sigurno, ove godine letjeti i sa Malte. Ryanair ima u planu otvaranje još jedne linije ali za sada u tajnosti drže podatak o kojoj državi je riječ.

Croatia Airlines uvodi od 3. maja liniju Zagreb Podgorica, a Montenegro Airlines je na pragu Portugala i Turske.

Pored navedenih, najavljene su i avio linije za Dablin, Poznanj i Kijev.

Posebna priča su niskobudžetne avio kompanije. Trenutno ih je 11 i sa njima iz Podgorice i Tivta direktno putuje ka 28 destinacija. Sa Aerodroma Podgorica saobraća irski Ryanair i to do Brisela, Londona, Berlina, Bolonje, Barselone, Stokholma i sezonski do Vroclava.

Kako su već pisali mediji, u ovoj godini, pored navedenih, otvaraju nove linije od/do Dublina, Krakova i Poznana dok će linija prema Stokholmu biti obustavljena zbog toga što je Ryanair spriječen da kupi nove avione. Do Štutgarta će saobraćati Laudamotion, ćerka kompanija Ryanaira. I Wizz air je prepoznao Crnu Goru kao destinaciju u koju vrijedi letjeti. Oni održavaju linije do Memingema (Minhen jug), Budimpešte, Milana, Katovica (sezonski), a od jula ove godine počinje i linija Beč Podgorica.

Kada je u pitanju Smartwings, oni iz Podgorice tokom ljetnje sezone lete za Prag, Brno, Ostrava, Pariz, Lion i Nant.

Sa Aerodroma Tivat tokom ljetnje sezone saobraća više low cost kompanija i to Easy Jet (Mančester, London, Ženeva), Pobeda (Moskva, cjelogodišnji saobraćaj), Smartwings (Lil), Transavia France (Pariz), Eurowings (Dizeldorf), Norwegian International (Helsinki), Norwegian Air Shutle (Oslo) i Flydubai (Dubai).

I Montenegro airlines pojačava broj letova i destinacija. Tradicionalno, Montenegro airlines najviše leti ka Beogradu. Nacionalni avio prevoznik leti i ka Rimu, Parizu, Moskvi, Cirihu, Beču, Frankfurtu i Ljubljani. Uz stalne letove, Montenegro airlines će uskoro objaviti i ljetnji red letjenja i destinacije ka kojima će sezonski letjeti.

Iz Montenegro airlinesa su krajem godine saopštili da ozbiljno razmišljaju o uvođenju direktnih letova ka Istanbulu i Lisabonu. Iako već postoji linija Turkish airlines-a od IstanbulPodgorica, ne sumnjivo bi i letovi Montenegro airlinesa bili odličan poslovni poduhvat. Letovi kao Lisabonu bili bi pun pogotak jer direktnog leta ka Portugalu nema, a ovom linijom Crna Gora bi uspješno zagazila i na tržište Pirinejskog poluostrva.

Takođe, važno je napomenuti da će Aerodromi Crne Gore, u okviru prekograničnog projekta On Cloud Nine, uspostaviti liniju Podgorica Bari Podgorica.

Projekat, kako su kazali u Aerodromima ima za cilj da uspostavi avio-veze između italijanske regije Pulje i Crne Gore, kao i Pulje i Albanije, kroz eksperimentalno pokretanje novih avio ruta.

Iz navedenog lako je zaključiti da nikako ne treba da nas čudi milijarda eura u budžetu i novi rekordi u broju turista koji posjećuju Crnu Goru.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *