Starbaks očekuje pad prodaje za 50 odsto

Kompanija Starbaks očekuje znatno manju prodaju u kineskim radnjama u drugom kvartalu ove godine zbog koronavirusa.

U februaru je prodaja u kafeterijama koje su otvorene najmanje 13 mjeseci opala za 78 odsto u odnosu na prethodnu godinu zbog privremenog zatvaranja , te smanjenog broja radnih sati, naveli su glavni izvršni direktor Kevin Džonson i finansijski direkotor Patrik Grismer.

Prije širenja koronavirusa, kompanija je očekivala da će u radnjama koje su otvorene najmanje 13 mjeseci prodaja skočiti za 3 odsto. Sada očekuju pad od 50 odsto i između 400 i 450 miliona dolara manje prihoda u Kini u odnosu na očekivanja. Takođe, može se očekivati i odlaganje otvaranja nekih kafeterija, prenosi CNN.

U februaru je Starbaks zatvorio oko 80 odsto svojih kafeterija u Kini. Većina je od tada ponovo otvorena, pa sada 90 odsto Starbaks kafeterija u Kini ponovo radi.

Ali, situacija je daleko od idealne. Starbaks i dalje mora da smanji broj radnih sati i da smanji broj mjesta za sjedenje u kafeterijama kako bi posjetioci, zbog virusa, mogli da sjede na dovoljnoj udaljenosti.

Iz kompanije očekuju da u narednom periodu 95 odsto kafeterija bude ponovo otvoreno, ali uz ograničenu uslugu.

Check Also

Crnogorsko aktuarsko društvo (CAD) organizuje drugi modul seminara na temu Solventnost

Crnogorsko aktuarsko društvo (CAD) organizuje drugi modul seminara na temu Solventnost II pod pokroviteljstvom Agencije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *