Propao tender za žičaru Kotor – Lovćen

Dodajte komentar

Tenderska komisija za sprovođenje javnog nadmetanja za dodjelu ugovora o koncesiji za projekat žičare Kotor – Lovćen proglasila je tender neuspješnim,navodi se u Vladinom dokumentu. Do 28. februara na adresu Ministarstva održivog razvoja i turizma nije pristigla nijedna ponuda za žičaru.

Na javni oglas u propisanom roku dvije kompanije iz Crne Gore podnijele su zahtjeve za otkup tendrske dokumentacije i to: Novi Volvox d.o.o iz Podgorice i Zetagradnja d.o.o iz Podgorice.

“U toku tenderskog postupka, ove kompanije su u skladu sa Zakonom o koncesijama podnijele zahtjeve za produženje roka za dostavljanje ponuda. Ministarstvo održivog razvoja i turizma to nije prihvatilo, uz obrazloženje da su u pripremi tenderske dokumentacije cijenjene sve okolnosti i neophodne radnje koje je bilo potrebno izvršiti u roku od 30 dana za pripremu ponude, u skladu sa Zakonom i uslovima istaknutim u pozivu i tenderskoj dokumentaciji”, navodi se u Vladinom dokumentu.

Takođe, Ministarstvo je od jedne kompanije primilo dva zahtjeva za pojašnjenje tenderske dokumentacije i blagovremeno dostavilo odgvore.

“S obzirom da do krajnjeg roka, 28.februara nije stigla nijedna ponuda, Tenderska komisija proglasila ga je neuspjelim”, navodi se u dokumentu.

Podsjetimo da je na prijedlog Ministarstva održivog razvoja i turizma, Vlada 5. decembra prošle godine usvojila Koncesioni akt za realizaciju projekta žičare Kotor – Lovćen i zadužila Ministarstvo da sprovede neophodne aktivnosti za objavljivanje Javnog oglasa, koji je objavljen 27. januara ove godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *