Posao u Majkrosoftu i bez fakulteta, godišnja plata i 130.000 dolara

Dodajte komentar

Posao u Majkrosoftu bez fakultetske diplome sada je nadohvat ruke, čak i ako niste Bil Gejts. Za mnoge pozicije početnog nivoa Majkrosoft ne zahtijeva da kandidati imaju fakultetsku diplomu, već podstiče da se prijave svi koji misle da se dobro uklapaju. A plate za većinu takvih pozicija kreću se od 60.000 do 130.000 dolara godišnje.

Rukovodioci u Majkrosoftu kažu da im ovakva praksa omogućava da dođu do šire baze talenata i izgrade raznovrsniju radnu snagu u kompaniji.

„Ako imate iste ljude koji imaju isti stepen obrazovanja, istu profesionalnu pozadinu i sve ostalo, oni neće moći da riješe sve naše probleme. Ako imate ljude koji dolaze sa dosta različitim pozadinama, oni zaista mogu drugačije da razmišljaju“, izjavila je podpredsjednica Majkrosofta En Džonson.

Kako kaže fakultetske diplome nisu nepogrešiv pokazatelj da li će se kandidat odlično snaći u nekoj ulozi – umjesto toga, Majkrosoft podstiče fokusiranje na meke veštine poput timskog rada i radoznalost, kao i spremnost kandidata da se brzo uči.

Majkrosoft nije jedina velika tehnološka kompanija koja izaziva i preispituje tradicionalna očekivanja kada je u pitanju zapošljavanje ljudi. Gugl i Epl su širili sličnu politiku prihvatanja prijava za posao od bilo koga, bez obzira na njihovo obrazovanje, jer se široka tehnološka industrija bori sa borbom protiv hroničnog nedostatka raznolikosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *