Odbijen zahtjev zakupca fri-šopova za izuzeć ministra Radunovića

Dodajte komentar

Vlada je odbila zahtjev Regal impeksa za izuzeće ministra finansija Darka Radunovića iz odlučivanja u postupku oduzimanja odobrenja za rad slobodnih carinskih prodavnica na aerodromima Podgorica i Tivat. Rješenje kojim se zahtjev Regal impeksa odbija kao neosnovan donesen je na jučerašnjoj sjednici.

Privredni sud je sredinom februara odbio tužbeni zahtjev kompanije Regal impeks, zakupca fri-šopova na aerodromima u Podgorici i Tivtu, protiv Aerodroma Crne Gore (ACG), vrijedan 1,95 miliona eura.

Regal impeks je krajem 2018. tužio ACG i tražio obeštećenje od 3,5 miliona eura, zbog toga što mu je državna kompanija dovela u pitanje produženje ugovora o zakupu. Potom je, zbog protoka vremena, taj tužbeni zahtjev smanjen na 1,95 miliona eura.

Uprava carina ranije je u odvojenom upravnom postupku oduzela licencu Regal impeksu za korišćenje skladišta na podgoričkom aerodromu.

Pred Ministarstvom finansija u toku je postupak u vezi sa oduzimanjem licence Regal impeksu i za fri-šopove.
ACG je u septembru 2019. otkazao ugovor o zakupu Regalu, a novoizabrani zakupac fri-šopova Air Rianta International najavio je preuzimanje posla do 10. decembra, što se još nije desilo.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *