Blumberg potrošio pola milijarde dolara i odustao od trke za predsjednika

Dodajte komentar

Medijski magnat i jedan od najbogatijih ljudi na svjietu, Majkl Blumberg, odustao je od trke za predsedničkog kandidata američke Demokratske stranke.

Nekadašnji gradonačelnik Njujorka, koji je još jednom potrošio gomilu novca kako bi proverio popularnost među Amerikancima, odustao je od dalje trke na predsjedničkim izborima nakon loših rezultata tokom „Super utorka“, javljaju američki mediji.

On je preskočio prve četiri stepenice procesa izbora demokratskog kandidata, nadajući se da bi mjesto u trci za Bijelu kuću mogao obezbijediti ozbiljnim ulaganjima u kampanje tokom „Super utorka“. Na kraju, potrošio je 500 miliona dolara i pobijedio samo u Američkoj Samoi.

Posle odustajanja, Blumberg je podržao kandidaturu bivšeg potpredsjednika SAD Džoa Bajdena, smatrajući da bivši potpredsjednik SAD ima najveće šanse da pobijedi Donalda Trampa.

Na Blumbergovo odustajanje odmah je reagovao Tramp, optužujući ga da je „bacio milijardu dolara“.

„Mini Majk Blumberg je upravo odustao od trke. Mogao sam odavno da mu kažem da nema ono što je potrebno i tako bi uštedeo milijardu dolara, koliko je zaista potrošio. Sada će uliti novac u kampanju Uspavanog Džoa, nadajući se da će na taj način spasiti obraz. To neće dati rezultate“, napisao je Tramp na Tviteru.

Izvor: RTS, Agencije

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *