Tinka Vukotić pomoćnica direktora PU za inspekcijski nadzor?

Dodajte komentar

Pomoćnica direktora Uprave lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Tinka Vukotić najvjerovatnije će biti nova pomoćnica direktora Poreske uprave (PU) u Sektoru za operativu u oblasti inspekcijskog nadzora, potvrđeno je “Vijesima” iz više izvora.

Očekuje se da je Vlada izabere u četvrtak.

Vukotić je pravnica koja je u PU, odnosno bivšoj Direkciji javnih prihoda, radila od 1993. do 2008. godine, kada je prešla u administraciju Glavnog grada. Nekada je u PU obavljala i dužnost poreskog inspektora.

Vukotićeva u Sektor za operativu u oblasti inspekcijskog nadzora dolazi nakon hapšenja i suspenzija poreskih inspektora zbog sumnji i optužbi za zloupotrebu službenog položaja, u okviru istraga zbog fiktivnih faktura i sumnji u nezakoniti povraćaj PDV-a.

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora sada je Branka Jauković, načelnica Odjeljenja za unutrašnju kontrolu i integritet PU.

Isto mjesto je nekoliko mjeseci, do kraja avgusta prošle godine, pokrivala bivša načelnica područne jedinice PU Podgorica Stanislava Beba Martinović.

Do početka maja prošle godine, pomoćnik direktora u oblasti inspekcijskog nadzora bio je tragično preminuli Sreten Grebović.

Za novog pomoćnika direktora u Sektoru za informacione tehnologije u oblasti poreskog sistema imenovan je Dejan Abazović, dok je čelo Odjeljenja za planiranje i izvještavanje preuzela Svetlana Radusinović.

U PU je “Vijestima” potvrđeno da je za novog načelnika područne jedinice Budva izabran Dobrilo Gojković. Ta pozicija bila je upražnjena od kraja septembra 2017.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *