Viber bankarstvo uskoro u Srbiji?

Viši direktor prodaje za Centralno-istočnu Evropu kompaije Viber, Konstantin Kostadinov izjavio je da će usluga plaćanja preko vibera biti moguća ako građani Srbije to budu željeli.

On je to rekao na panelu “Kako ćemo plaćati u budućnosti” u okviru Kopaonik biznis foruma, govoreći o usluzi koja je uvedena u pojedinim zemljama, poput Rumunije, Mađarske i Ukrajine, a kojom se omogućava transfer novca sa jednog na drugi račun.

Kako je rekao, korisnici žele što manje aplikacija i žele jedno mjesto sa koga će moći što više funkcija da obavljaju.

“Prioriteti u oblasti plaćanja treba da budu brzina, bezbjednost, privatnost i kontrola troškova“, rekao je Kostadinov, prenose Novosti.

Generalni director iPay see Srbija Marko Petrović rekao je da je potrebno predizajnirati postojeće tehnologije kako bi se korisnicima olakšalo elektronsko plaćanje.

On je dodao i da je sve vezano za bankarstvo u patrtnerstvima.

“Veliki broj igrača može da radi u interakciji, ali u stvarnosti uvjek ćete izabrati korisničko iskustvo“, rekao je Petrović.

Direktor informacionih tehnologija, CKB Montenegro Ivan Vučinić smatra da su velika očekivanja od bankarskog sistema i da se od njega uvjek očekuje da izađe u susret zahtjevima klijenata.

“Morate pratiti trendove da izađete u susret zahtjevima klijenata. Za korisnika je bitno da može da vjeruje kompaniji. Pitanje je koji su zahtjevi klijenata, oni su važni, ali to zavisi od strukture troškoba, jer se na kraju sve svodi na matematiku i ako nemate prihode zašto bi ste nešto radili“, rekao je Vučinić, pišu Novosti.

Menadžer razvoja poslovanja, Olive BiH Dženan Muftić smatra da su se u poslednjih 20, 30 godina promijenila očekivanja klijenata ali i da su se banke dosta transformisale ka komercijalnim bankama, zbog čega diktiraju drugačiju dinamiku.

Check Also

Unija poslodavaca formirala Odbor za digitalnu transformaciju

U skladu sa odlukom Upravnog odbora Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), formiran je Odbor UPCG …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *